Se sjelden liveopptreden fra Aurora

Aurora røper planer for andrealbumet, fremfører singelen «I Went Too Far» og covrer Imagine Dragons hos Christine.

Hos Christine fremfører Aurora en nedstrippa versjon av singelen «I Went Too Far» (se nederst). Og tolker Imagine Dragons låt «Believer» (se øverst).

Aurora på besøk hos Christine på P3. Foto: Anne Valderhaug
Aurora på besøk hos Christine på P3. Foto: Anna Valderhaug

– Jeg er ikke så flink med ny musikk – som sikkert alle vet. Også gikk jeg gjennom listene deres – og så navnet Imagine Dragons. Jeg hadde ikke hørt om de før – og synes det var så kult navn – DRAGER ER DRIT KULT!

Hør sendingen her

Mye har skjedd siden Aurora sist gjestet Christine på P3, for snart 3 år siden. Da hadde en kun 17 år gammel Aurora nylig blitt kåret til Ukas Urørt og imponert både publikum og kritikere under by:larm 2014.

– Mellom i morgen og julaften

Aurora begynner å danse i studio når Christine spør om hun lager ny musikk om dagen.

– Jeg jobber med albumet, og møter folk på veien hele tiden. I går traff jeg en flink fiolinist, som jeg har lyst til å ta med meg. Også møtte jeg en mann i England som har et kor med 60 menn, som har sagt ja til å synge for meg. Så nå driver jeg og samler folk som kan gjøre noe fantastisk på albumet, og så skriver jeg låter selvfølgelig.

– Men når har du tenkt til å vise oss noe av dette du holder på med?

– Mellom i morgen og julaften! Smiler hun lurt.

Å avlyse en konsert sitter bak navlen

Da Aurora kun hadde tre konserter igjen på USA-turnen i høst ble hun innlagt på sykehus i Portland med blindtarmbetennelse.

– Det vanskeligste er å kansellere en konsert. Det sitter bak navlen, dypt inni der.

– Se for deg at du var julenissen, og har noen tilhengere som har ventet på deg et helt år og så sier du; Neeei, jeg kommer ikke. Det er jo helt forferdelig!

– Savner å tisse på min egen do

Med 210 konserter på plakaten, bare i fjor, har det vært mye reising på Aurora. Og det er noe hun savner litt mer enn andre ting når hun er på turné.

– Jeg savner alltid å tisse på den doen jeg har hjemme. Også savner jeg å sove i min egen seng, og vite hvordan familien min har det.

– Vi er veldig nære. Og jeg forteller de alt når jeg kommer hjem. Det er gøy for de å høre, og fint for meg å prosessere det jeg har opplevd. Jeg er så redd for å gå glipp av gleden ved det jeg oppnår!


Aurora – «I Went Too Far» Video: Elise Vatsvåg