Se Verdens Rikeste Land live

Niklas og Mathias fra Verdens Rikeste Land teamer opp med én rapper og to stortingsrepresentanter for gratis liveshow i Trondheim.

Hver tirsdag har Niklas Baarli og Mathias Nylenna, i radioprogrammet Verdens Rikeste Land, besøk av huspolitikerne Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre og Snorre Valen fra SV, som diskuterer aktuelle politiske temaer.

VRL (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Torsdag 25. april flytter gutta debatten fra radio til scenen for en åpen showdebatt på Klubben på Samfundet i Trondheim.

Omfavner politikken

– Politikerne pleier å krangle, kose, diskutere og omfavne politikk på radioen og nå flytter vi det hele til en scene, sier Niklas som elsker å stå i rampelyset.

– Det blir veldig godt å slippe å bli avbrutt av en låt hvert tredje minutt. Når diskusjonen tar seg opp, blir interessant og kranglingen virkelig setter inn blir vi alltid avbrutt av Taylor Swift eller Adele. Det slipper vi nå, sier Mathias.

Konsert med Kaveh

Hovedtemaet for debatten er høstens stortingsvalg og det hele skal ledes av Niklas og Mathias. I debattsofaen sitter blant andre også politisk kommentator Trine Eilertsen og representanter fra ungdomspartiene.

Han er flink til å gjøre det mange norske politikere liker å gjøre med blandet hell

I forbindelse med temaet har programlederne invitert en førstegangsvelger, nemlig den unge rapspiren Kaveh. Han skal på besøk i sofaen før han holder en konsert etter debatten.

– Siden vi skal diskutere valget, trenger vi en som skal stemme for første gang, og da passer jo Kaveh bra. I tillegg er han jo flink til å gjøre det mange norske politikere liker å gjøre med blandet hell – Å rappe.

Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre og Snorre Valen fra SV (Foto. Eirik Stoktad Brødholt)

Førstegangsvelger

Kaveh er atten år, går siste året på videregående og skal til høsten stemme for aller første gang. Det er ikke noe de snakker noe særlig om verken i vennegjengen eller på skolen.

– Siden jeg ikke har kunnet stemme tidligere har jeg foreløpig et ganske distansert forhold til politikk. Det er verken noe vi prater om i vennegjengen eller som jeg har rukket å sette meg så mye inn i, sier Kaveh som den siste tiden har vært opptatt med musikken sin.

Likevel likevel tror han han vet hvilken side han står på og synes det er viktig å engasjere seg.

– Jeg har ingen spesielle saker jeg brenner for, men det er klart at med min bakgrunn fra Oslo øst med innvandrerforeldre er det opplagt at jeg vil gå for den røde siden og legger vekt på innvandringspolitikk og slike ting.

Ikke politiske tekster

Kaveh synes det er viktig å huske på at man kan være med på å utgjøre forskjeller i samfunnet, men som rapper er ikke direkte politiske tekster noe han har skrevet enda.

– Spørsmålet blir jo hva det vil si å skrive politisk. Mange tenker jo at man ikke kan rappe om politikk med mindre man gjør det som Gatas Parlament, men jeg vil si jeg har en del samfunnsrelaterte tekster likevel. En skildring jeg gir av hverdagen til en kompis på Grünerløkka kan ha en politisk undertone, selv om jeg ikke er en rapper som tar opp de største verdensproblemene. Det har jeg ikke nok kunnskap til å gjøre enda, sier Kaveh.

Dørene åpner klokken 19 og showet starter klokken 20. Det er gratis, åpent for alle og 18-årsgrense.

I tillegg forenes de to politiske motstanderne til en aldri så liten musikalsk akt etter konserten, og underholder med musikk under navnet Dj Snorrbjørn.