– Sexister inspirerer meg

Det svenske stjerneskuddet Zara Larsson fortalte om det mye omtalte kondomstuntet hos Christine.

Zara Larsson seilte opp som et av Sveriges store pophåp allerede som femtenåring, med låten «Uncover» i 2013. I dag er hun aktuell med «Lush Life», en låt som spilles hyppig på P3 og som ligger på andreplass på VG-lista Topp 20.

Da hun gjestet Christine fremførte hun en nedstrippet versjon av den ovennevnte hiten, samt en cover av Beyoncé sin «Halo».

Se Zara Larsson fremføre «Lush Life» øverst i saken.

Feministisk geni?

Zara Larsson
Skjermdump: Instagram

Den 17 år gamle artisten mottok mye oppmerksomhet i starten av 2015, da hun publiserte et bilde på Instagram av sin egen høyrefot med en kondom tredd over seg, med underteksten «To all the guys saying «my dick is too big for condoms» TAKE A SEAT».

Stuntet ble omtalt av blant annet MTV, Huffington Post og selveste Nicki Minaj.

– Mange av vennene mine har fortalt meg at kjærestene deres ikke kan bruke kondom fordi de har for store peniser. Men det er åpenbart ikke sant, forteller Larsson om bakgrunnen for hvorfor hun valgte å publisere bildet.

I kjølvannet av kondomstuntet ble Larsson omtalt som et feministisk geni av samtlige medier, en tittel hun selv valgte å fraskrive seg.

Geni eller ei, Larsson føyer seg uten tvil inn i rekken av svenske popartister som tar et oppgjør med patriarkalske normer og kjønnsdiskriminering i samfunnet.

– Jeg visste ikke hva feminisme betydde da jeg var yngre. I senere tid har jeg satt meg inn i begrepet og sett hvordan samfunnet ser ut gjennom feministiske briller, forteller Larsson til Christine, og legger til at hun blir inspirert av både kvinnehatere, sexister og homofober:

– Det er folk som bekrefter at vi trenger feminisme i samfunnet. Drittsekker inspirerer meg.

Hør hele intervjuet med Zara Larsson.