Sigrid kommer tilbake til P3 Gull

Kjære dronning Sonja, kunne du tenke deg å stå på scenen med Sigrid på P3 Gull 2018?

Mye har skjedd siden Sigrid vant Årets nykommer på P3 Gull i fjor, #foråsidetsånn. 22-åringen fra Ålesund har turnert omtrent verden rundt, blitt tildelt den prestisjetunge BBC Music Sound of 2018-prisen, klatret på topplistene med hitlåta «Strangers» og vunnet en aldri så liten Spellemannspris.

For tida er hun på farta i England, men lørdag 24. november tar Sigrid seg en svipptur hjem til moderlandet for å spille på P3 Gull 2018 for andre året på rad. P3 Gull hedrer norske artister med flotte priser og et forrykende show. Vi gleder oss vilt til å se Sigrid i aksjon i år igjen, og har i den anledning tatt en skikkelig godprat med popartisten:

Hva er det viktigste i jobben din?

Det viktigste for meg er at jeg får lov til å gjøre det jeg elsker aller mest, og det jeg føler jeg kan veldig godt. Og det virker som folk har det gøy på konsertene våre, så det er en vinn-vinn-situasjon akkurat nå. Jeg håper ikke folk er lei av meg ennå. ?

Hva ville vært ditt ultimate sceneshow? Ingen grenser!

John Arne Riise på scenen da jeg vant Årets Nykommer i fjor var stort, ass. Hvordan kan man toppe det? Jeg sa jo dronning Sonja i fjor, men det skjedde ikke, så jeg satser på den i år. ?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VftCYaNAPiE&w=560&h=315]

Hva skulle dronning Sonja gjort på scenen da?

Kanskje hun ville vært med å danse? ? Det hadde vært skikkelig hyggelig.

Hva betyr P3 Gull for deg?

Det er sykt stas! Hele P3 er veldig viktig for meg, det var P3 Urørt som oppdaga meg mens jeg fortsatt bodde i Ålesund, så det er alltid litt sånn halvemosjonelt når jeg får komme på besøk. Jeg gleder meg skikkelig til å spille på P3 Gull, det var så gøy i fjor, så jeg setter veldig pris på at jeg får komme tilbake. Og så gleder jeg meg til å se Urørt-vinneren og de andre opptre. ?

Om du kun kunne spille én av dine egne låter resten av livet, hvilken ville det vært og hvorfor?

«Strangers» hadde jeg elska å spille dødslenge, men jeg må nok si «Don’t Kill My Vibe». Den får meg alltid i godt humør. Man skal jo egentlig ikke si høyt at man hører på sine egne låter siden det høres «cocky» ut, men jeg hører på mine egne låter.

Hvem ville du gitt en high five akkurat nå og hvorfor? ?

Jeg ville gitt en high five til familie og venner og bandet mitt og teamet. Veldig fine folk som jeg setter pris på. ❤️

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JuaCikTwr4Y&w=560&h=315]

Hvis livet ditt skulle fått en «plot twist» nå, hva ville den vært?

En «plot twist» hadde vært om jeg bestemte meg for at jeg ikke vil gjøre musikk lenger, men studere. Jeg har faktisk lyst til å studere en gang i framtida, men det er veldig lenge til og jeg veit ikke hva. Hva kunne jeg blitt da? Historie er kult, eller juss, kanskje lærer? ?‍? Læreryrket er en veldig viktig oppgave. Det er jo på skolen alt starter.

Hva tar du deg alltid tid til?

Jeg tar meg alltid tid til meg selv. Treat yourself! ?‍♀️ Jeg synes selv at jeg er ganske flink til å ta meg tid til å prøve og slappe av. Det er sånn jeg får det til å gå rundt. Det er så mye som skjer på jobb, så jeg chiller når jeg har fri. Da går det mye i å ligge rett ut på sofaen med serier og godteri, henge med familien og gå tur i skogen. Og kaffedrikking. Ikke noe fancy, bare filterkaffe, og det synes jeg er skikkelig koselig å lage. ☕️

Hvilke serier ser du på for tida da?

Jeg har sett alt av den nye P3-serien Lovleg. Og Big Little Lies! Jeg gleder meg til sesong 2, den er jeg så klar for. Jeg så også alt av Mad Men for en stund siden, det var sist jeg «bingewatcha» en serie. Jeg må lese noen anmeldelser på Filmpolitiet og se om jeg finner noe nytt å se på.

Ikke akkurat serie, men et godt bilde likevel.

Hvilken overskrift skulle du ønske stod på forsiden av avisene i dag?

Hadde vært jækla trivelig om noen land hadde blitt enige om én av verdenskrisene. ? Ikke alt på en gang, men én ting. Det hadde vært en veldig fin overskrift å våkne til. Men det er vel mer sannsynlig at jeg våkner til noe clickbait-greier. ?

Hva blir du stolt av?

Jeg blir stolt over Norge noen ganger. Mye kunne vært bedre, men jeg er veldig stolt over å være fra Norge. Jeg er stolt over hva alle folk rundt meg får til. Mange talentfulle, ressurssterke venner som jeg er stolt av. Og så er jeg jo stolt av hva jeg får til selv.

Hva gjør deg flau?

Jeg har vært litt flau på scenen noen ganger, hvis det har gått skikkelig galt og det tar tid å fikse. Og hvis jeg glemmer teksten. Jeg glemte teksten på en konsert i går, men da gikk det fint, så det spørs litt på situasjonen. Når folk har brukt penger for å se meg spille og så glemmer jeg teksten, det føles litt som å ikke ha gjort leksene sine. ?

Hva gjør at du glemmer tekst?

Det er spesifikke ting. Jeg blir veldig investert i publikum og man får jo en kontakt, så det er ofte hvis noe skjer i publikum. For eksempel om to venner står og klemmer hverandre under en låt, da blir jeg sånn, «Åååh, dette er koselig». ? Eller hvis jeg kjenner at jeg glemmer teksten, og så ser jeg de på første rad som kan teksten og prøver å lese leppene deres, og så stopper de å synge fordi jeg stopper å synge.

Hvordan ser Spotify-historikken din ut om dagen?

Jeg har hørt sykt mye på Kacey Musgraves, hun er favoritten min om dagen. Og jeg har hørt masse på albumet til Emily Warren, Quiet Your Mind. Det er hun som har vært med å skrive «Sucker Punch» og «High Five». David Bowie, jeg har vært i Oslo for å jobbe i studio, så måtte ha litt referanse. ?‍? Og den «It’s Not Living (If It’s Not With You)» av The 1975, skikkelig koselig radiokjøremusikk. Og det nye albumet til Fay Wildhagen!

Hva hører du på som du tror overrasker folk mest?

Jeg hører på det jeg synes er bra, men noen blir kanskje overraska over at jeg hører på Melody Gardot. Litt sånn kommersiell jazz, veldig koselig. ?? Og så er jeg veldig fan av Dråpe. Hører masse på plata deres fra 2015, Relax/Relapse. Dråpe er sykt fett, jeg trenger mer.

Topp 3 musikkopplevelser siste året?

1. Da bandet mitt og jeg hadde allsang i turnébussen vår til sisteplata til Emilie Nicolas.
2. Da vi spilte på Electric Picnic Festival i Irland, det var noe av det sjukeste. Jeg har ikke vært med på noe sånt i mitt liv. Mange tusen mennesker som var sykt gira og skreik. Jeg liker veldig godt å spille i Irland. Jeg veit ikke helt hva som har skjedd, men jeg har klikka med irene. Et veldig flott folkeslag. Det er selvfølgelig alltid størst å spille hjemme i Norge, men Irland føles mer og mer som hjemmebane det òg.
3. David Byrne på Down The Rabbit Hole-festivalen i Nederland i sommer. Liveshowet er sykt bra og det var så gøy!

Hvilke instrumenter må til for å lage den ultimate musikken?

Piano! ??? For å lage min ultimate musikk trenger jeg først og fremst piano, det er der jeg klimprer mest. Ellers er det trommer og synth. Men mest piano, hvis låta funker på piano, så kan den funke på hva som helst.

Hva gjør man for å ha det gøy i Ålesund?

Hah! Lett spørsmål. Først går vi opp Sukkertoppen som har «sweet» utsikt over hele byen. Så tar vi en kjapp tur innom Kunstforeningen før vi stikker hjem til meg og familien for å spise lunsj. Deretter chiller vi og spiller litt piano og sånn, og så stikker vi på Bro for å spise middag. Etter det går vi på konsert på Termisen (eller Terminalen om du vil). Helst en tur innom Teaterfabrikken før vi ender opp på Mølla for karaoke. Hvis været tillater det kan vi gå trappene opp til Fjellstua før vi trasker hjem. Og sånn har du det gøy i Ålesund! Nå har jeg garantert glemt et eller annet, så kjør debatt i kommentarfeltet.

Se Sigrids opptreden på P3 Gull i fjor:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6y3KcFzfNpo&w=560&h=315]