Silje sang for RBK

Bodø/Glimt-tilhengeren måtte svike laget for regnskogen og P3s lyttere.

Silje er en svoren Bodø/Gilmt-tilhenger, så da passet det fint at laget var i byen søndag kveld for å spille mot Rosenborg, som kunne stikke av med med seriegullet i kveld.

Problemet for Silje var at hun måtte være pauseinnslag på Lerkendal, der hun måtte synge “Rosenborgsangen” fra midtsirkelen for en fullsatt stadion med over 20.000 mennesker. Alt til inntekt for regnskogen selvfølgelig.

Programlederne satt et hårete mål på 2.650.000 kroner, for at Silje skulle gjennomføre. P3s lyttere mobiliserte som alltid, samlet inn omtrent 100.000 kroner på en halvtime, og sendte dermed Silje i ilden.

Silje ga alt da hun sang RBK-sangen på Lerkendal. (Foto: Martin Aas, NRK)
Silje ga alt da hun sang RBK-sangen på Lerkendal. (Foto: Martin Aas, NRK)

Hjertet banker for Bodø/Glimt

Silje er ingen fanatisk fotballsupporter, men det sved likevel skikkelig å måtte svike laget i sitt hjerte.

– Jeg har tatt et par valg i mitt liv for å holde på min nordnorske arv, og jeg har valgt å støtte Bodø/Glimt. Når jeg ser en gjeng supportere med gule skjerf, så banker det i det nordnorske hjertet mitt, sa Silje.

Silje var bleik om nebbet like før hun skulle på. Hun hadde fått på seg Rosenborg-drakt, men brukte minuttene før hun skulle på til å varme opp med toner fra en Bodø/Glimt-låt.

– Jeg vet ikka hva jeg skal si til det her, det er så mange folk her, sa hun da det var like før.

Men hun ga alt da det gjaldt, og prøvde til og med å få med seg publikum på allsang. Stillingen på kampen endte forøvrig 1-1, så det ble ingen serieseier på Rosenborg denne kvelden. Så da fikk kanskje Silje det slik hun ville likevel.

“ROSENBORGSANGEN”

(Dag Ingebrigtsen/TorsteinFlakne 1988)

Å Rosenborg , å Rosenborg,
e’ Trondhjæms fotbaillag,
Å Rosenborg , å Rosenborg,
tar seier’n hjæm i dag,
vi reise oss på store stå,
når troillungan går på,
for ingen banke RBK,
å-hei-å-hei-å-hei-å-hå-å!