Vinn en skoletime med Sirkus Eliassen

Alt du må gjøre? Send inn ditt bilde av kjærlighet!

I forbindelse med P3aksjonen skal P3 besøke en heldig videregående skole i oktober hvor vi tar med oss Verdens Rikeste Land og Sirkus Eliassen for å lage verdens beste samfunnsfagtime – på radio!

I år skal NRK samle inn penger til Amnestys arbeid for menneskrerettigheter, og P3aksjonen skal fokusere mest på diskriminering mot homofile, lesbiske og transpersoner. Å elske er en menneskerett, og vi skal hjelpe til sånn at den menneskeretten blir ivaretatt, uansett hvem du er og hvor du kommer fra.

Latvia er et av landene hvor det kan være svært vanskelig å være homofil. De få gangene forkjempere for homofiles rettigheter har prøvd å lage Pride-parader, har de blitt møtt av illsinte motstandere der noen roper homofobe slagord mens andre har på seg beskyttelsesdrakter for å understreke hvor farlig og skadelig de mener homofili er. Under P3aksjonen i år får vi forhåpentligvis samlet inn en del penger til de som jobber for at det skal bli bedre å være litt annerledes i land som som eksempel Latvia.

Les mer om tv-aksjonen her!

Konkurransen

For å være med i konkurransen vil vi at du skal laste opp et bilde av kjærlighet. Egentlig hvilken som helst slags type kjærlighet. Det kan være et bilde av noen du er glade i, noen som viser kjærlighet til hverandre, eller kanskje et hjerte? Bildet kan du laste opp nederst i saken.

Kombinert radiosending og samfunnsfagtime

Hvis din klasse vinner, tar Mathias Nylenna og Niklas Baarli med seg mikrofonene sine og legger hele radiosendinga si til klasserommet ditt. Verdens Rikeste Land er P3s største samfunnsprogram, og går hver dag mellom kl 15.00 og 17.00. Sammen med dem kommer også Samsaya og de samfunnsengasjerte brødrene i Sirkus Eliassen.

Den ene halvdelen av duoen, Magnus Eliassen, gleder seg til å fremføre de akustiske og mer rolige versjonene av hitene.

– Det er alltid spennende å spille låtene på en annen måte og sette sangene i en ny sammenheng. Alle låtene våre er jo egentlig skrevet med kassegitar, så vi tar de på en måte tilbake til den opprinnelige versjonen.

Og årets tema for P3aksjonen er noe som engasjerer Bodø-brødrene stort.

– Både jeg og Erik er opptatt av like rettigheter for alle mennesker uansett kjønn, legning eller hudfarge. Det er frustrerende at det fortsatt er et tema, jeg mener skal være en likhet mellom mennesker uansett, sier Magnus.

Få med deg et lite gjensyn av Sirkus Eliassens deilige cover av Justin Bieber-låta “As Long as You Love Me”

Send inn ditt kjærlighetsbilde

– Du må sende inn ditt bilde senest fredag 28. september.
– Du må ha tatt bildet selv.
– Bildet kan bli brukt på NRKs ulike plattformer, samt stilt ut på Youngstorget under P3aksjonen.
– Dette blir en radiosending med konsert i klasserommet ditt. Det er altså ikke plass til hele skolen! Meld på klassen du vil skal få besøk.
– Kun elever fra videregående skoler kan delta.

NB: Konkurransen er nå avsluttet. Vinnerne blir annonsert mandag 1. oktober i Verdens Rikeste land mellom kl 15.00 og 17.00.