Siste sesong av Unge Lovende er her!

Den avsluttende sesongen byr på overraskende vendinger og en håpefull avslutning for Alex, Nenne og Elise.

Kjærlighet og familieintriger er i luften når karakterene Elise, Alex og Nenne entrer siste kapittel av Unge Lovende. Det er snøfall i Oslo, og for første gang blir vi med venninnegjengen inn i høytidens utfordringer.

Den avsluttende sesongen er fylt med emosjonelle avsløringer og overraskende vendinger, men viktigst av alt er håpet, ifølge serieskaper og skuespiller Siri Seljeseth.

Nå kjenner skuespillerne på en følelse av vemod, men også lettelse over at reisen er over.

Se alle episodene av Unge Lovende 4 her!

Fra venstre: Gine Cornelia Pedersen (Nenne), Siri Seljeseth (Elise) og Alexandra Gjerpen (Alex) Foto: Birgit Solhaug/Monster/NRK

En verdig avslutning

Siri kikker på medskuespillerne med et snev av usikkerhet i blikket. Det er knappe tyve minutter siden hun viste frem den aller siste sesongen av TV-serien til Alexandra Gjerpen og Gine Cornelia Pedersen.

– Jeg har nesten ikke sovet i natt. Jeg ønsket at Alex og Gine skulle føle at karakterene skulle få en verdig reise, forteller Siri.

– Det fikk de virkelig, skyter Alexandra inn.

Siri håper at serien kan bidra til at noen føler seg mindre ensom med utfordringene sine.

– Med Unge lovende ville vi vise at ikke alt er perfekt, eller blir som man vil at det skal bli. Man går i kjelleren, og så kommer man opp igjen. Litt forandret. Litt mer herdet. Og kanskje bedre rustet for det som skal komme, sier Siri.

Karakterene har vokst parallelt med skuespillerne. I den siste sesongen møter vi tre mer modne utgaver av Alex, Nenne og Elise. Avslutningen er en følelsesladet overgang til en ny epoke i livet.

– Det er litt vemodig at vi ikke skal jobbe mer med disse karakterene og hverandre på samme måte. Det er på et vis karakterenes død, sier Gine.

http://gph.is/2EkSXuN

Det har vært fire intense, men gode år for venninnegjengen.

Fra nisje til suksess

Da første episode av Unge Lovende gikk på luften for tre år siden fikk venninnegjengen beskjed om at de ikke kunne regne med mange seere. De ble sjokkert da serien viste seg å bli en kjempesuksess.

– Perioden før var som å stå og banke på en dør som var veldig låst. Så gløttet døra forsiktig på seg, sier Siri.

– Nå får vi tilogmed en kaffekopp når vi kommer inn, flirer Alexandra.

Suksessen har åpnet dører, men erfaringen har også preget vennskapet dem imellom.

– Jeg føler at jeg har blitt kjent med helt andre versjoner av de to andre, men også en annen versjon av meg selv, forteller Gine.

De tre venninnene roser hverandres innsats i Unge Lovende. Nå gjenstår premierefesten før hverdagen tar en ny vending.

– Jeg er så stolt av hva de andre har fått til. Jeg kommer til å huske desserten og ikke regningen, avslutter Alexandra.