«Sitt, Ronny, sitt!»

Hvordan er det egentlig å måtte rulle på kommando og drikke fra en skål? Ronny vet herved svaret.

Ronny Brede Aase elsker hunder, men elsker han å leve som en? Det fikk han endelig muligheten til å sjekke ut under sin første utfordring i P3aksjonen 2018. Ronny fortjente å få kjørt seg, etter å ha «kost seg og sett på konserter» fram til nå, mente Markus. Selv brukte Ronny litt tid på å innse hva han skulle være med på.

– Jeg forstår ikke. Dette er det dummeste jeg har hørt, lo han.

Bjeff og støt

Det var Markus som fikk æren av å passe på «Doggy» Brede Aase, og ikke bare det: Et støtbånd sørget for at «Doggy» oppførte seg pent. Ubehagelig, syntes Ronny.

– Du er en sadistjævel, konstaterte han.

Ronny smilte som en sol da han kunne tre inn i hundekostymet. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Det ble på hengende (hunde)håret at P3s publikum skulle få oppleve «Doggy» Brede Aase. Lenge så det ut til at hundeskåla måtte stå urørt, men til slutt gikk det i boks: 200.000 kroner ble samla inn på rekordtid!❤️

– Dette er fantastisk! Jeg blir jo gira, selv om det er meg det skal gå utover, ropte Ronny da tallene var inne – og det ble klart at det skulle bli «et hundeliv» på ham likevel.

En lykkelig hundeeier

Om han angret på den uttalelsen når han fikk på seg støtbåndet var ikke mulig å si, ettersom de eneste lydene Ronny kunne si den neste timen var «voff!» og «grrr!». Og hver gang det glapp ut et par «men» og «åja», fikk han et støt som straff.

– Au, kom det fra Ronny, før et nytt støt ble gitt.

Og Markus storkoste seg.

– Det er litt forferdelig hvor morsomt jeg synes dette er, sa han.

Markus var rimelig fornøyd med å være den strenge eieren av «Doggy»! Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Ronny lærte seg både å rulle rundt og å sitte på kommando. Det ble til og med litt jokking på beinet til Markus!

– Nei, fysj, slutt! Neida, fortsett, lo hundeeieren.

Latteren spredde seg raskt til publikum som hadde stilt seg opp utenfor studioteltet for å få med seg «Brede-treningen». De fikk også lov til å klappe og ri på P3aksjonens nyanskaffede hund. Trondheims fineste voffs, helt klart! 🐶

Å bli hund krever selvfølgelig visse forberedelser. Foto: Rashid Akrim, NRK P3