Skal fortsette å holde stien ren

OnklP mener at både han og miljøet han representerer har blitt voksent. Se bakoverlent intervju på foroverlent kjøretøy med rapveteranen.

«En vakker dag har vi alt på stell», synger OnklP halvpessimistisk i 9&P-låta «Alt på stell«. Om ikke den vakre dagen har kommet i full blomst, er OnklP er i alle fall sikker på at femten år som rapper har modnet han. Programleder Abiel tok med seg veteranen på segwaytur nedover Bryggen før VG-lista i Bergen.

Nå som OnklP har fått alt på stell, da blir det mindre mediaprat og negativitet?

– Ja, jeg har holdt min sti ganske rein i et års tid nå, så jeg tenkte jeg skulle fortsette med det. Jeg liker det mye bedre sånn som det her.

Se VG-lista i Bergen her!

Slåssingen har opphørt

OnklP. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
OnklP nærmer seg å ha «alt på stell». Foto: Rashid Akrim, NRK P3

OnklP har, fra oppstarten i Dirty Oppland via Jaa9&OnklP, De Fjerne Slektningene og utallige andre prosjekter, holdt på i femten år. Angivelig er det ikke bare han som har roet seg med åra. Han mener hele rapmiljøet har endret seg.

– Rapgamet har absolutt blitt softere, men på en positiv måte. Før så var det sånn «hvem er den tøffeste, hvem er den hardeste» og mye slåssing og den slags. Nå er folk kanskje litt for gode venner, men heller det, ass! Alle lever av det, så da er det bedre at vi går inn for å lage gode album og turnéer. Så får man heller late som om man liker hverandre.

Fiktiv Bergensbeef

Den såkalte «vestkyst/østkyst»-krangelen mellom rappere fra Bergen og Oslo mener OnklP er sterkt overdrevet. Selv har han et godt forhold til vestlandet.

– Jeg har litt inntrykk av at det pleier å være Bergen mot verden. Om det er Bergensrapperne sjøl, Oslorapperne eller om det er media som prøver å lage krig, det vet jeg ikke, men Jaa9 og jeg vi har vært i Bergen i alle år og har alltid fulle hus og god stemning.