– Skal smile til fjeset rakner

Ronny og Live er klare for Topp 20 og tv-skjermen.

Regnet høljer dessverre ned over Rådhusplassen, men trygt under et godt oppvarmet sminketelt sitter Live og Ronny, klare for å innta scenen på Rådhusplassen for andre gang på rad.

Les alt om Topp 20 her!

Denne gangen, med en litt bedre følelse i magen.

– I fjor husker jeg ikke første del av showet. Jeg hadde total blackout, og var helt ødelagt, sier Ronny. Lærdommen jeg tar med meg i år er jo at det går bra, tross alt, sier Ronny.

– Kom på godfot med sminkøren, legger Live til, når hun blir spurt om hvilke lærdommer de har tatt med seg fra fjorårets Topp 20 -show.

Se høydepunkter fra fjorårets Topp 20-show

Både Ronny og Live har siden i fjor tatt steget fra radiostudioet til tv-verdenen. Live holder for tiden på med tv-prosjektet “Dama til…”, hvor hun sjekker hvordan det er å være kjæresten til en rekke kjente norske menn. Ronny dukket plutselig opp i Fire Stjerners middag på TvNorge, til mange folks store glede.

Som å være på fest

Overgangen fra radio til tv-skjermen er stor, men Live har tatt med seg gode råd fra programlederkollega Marte Stokstad.

– Man må smile ekstremt mye, det er en stor forskjell. Når man tenker at “nå rakner fjeset mitt” så ser det fortsatt kjempebra ut på tv. Marte har gitt meg tipset om at jeg skal late som om jeg er på fest når jeg står der oppe, og på en måte er jeg jo det, sier Live.

Dette er noen av artistene du kan oppleve under VGlista Topp 20 (Foto: NRK)
Dette er noen av artistene du kan oppleve under VGlista Topp 20 (Foto: NRK)

I kveld får publikum oppleve artister som Chris Medina, Lissie, Lars Vaular, Vengaboys, Stella Mwangi og mange flere. Mens P3.no snakker med programlederne hører vi Vengaboys’ lydprøver i bakgrunnen, noe som frembringer litt nostalgisk fnising fra både Ronny og Live.

– Vengaboys blir utrolig gøy altså, men det blir også veldig kult å se Gabrielle, Montee, og Lars Vaular, er Ronny og Live enige om.

– I sminkestolene er også på sin plass å spørre; Hvor ligger dere på jåleskalaen?

– For å være helt ærlig, rundt 6, sier Live, etter litt tenking. Den er mye lavere enn i fjor.

– Jeg ligger på rundt 5, ler Ronny. Ja det er faktisk såpass høyt, for på dager som dette må jeg jo faktisk legge litt innsats i det.

Se hele showet direkte på NRK3 fra kl. 20.00 og fra kl 20.55 på NRK1