– Skoene til Beckham er fulle av dritt

Det er mye irritasjon og følelser involvert når Tete og Sven sparker i gang P3s første fotballpodcast Heia Fotball.

Savner du mer sport på kanalen, eller bryr du deg ikke om fotball i det hele tatt? Du må uansett fortsette å lese, for P3s nye fotballduo har noe for begge endene av skalaen.

Inspirert av, det de mener er Norges beste fotballkommentator, Per-Jarle Heggelund (som alltid roper «Heia Fotball» når han blir ekstra gira) setter to «nye» stemmer fart på kanalens fotballdekning.

 

Hør Heia fotball her!

 

Første episode blir sluppet kl. 17 i dag!

Tete Lidbom, rockehode og musikkprodusent i P3, og kanalens eneste sportjournalist – til nå – Sven Bisgaard Sundet, sitter på det lille kontoret med trelister og CD-bunker. Et stort AC Milan-banner pryder veggen. Her bruker Tete store deler av dagen til å lytte til sin store lidenskap: musikk. Tett etterfulgt av fotball, så klart. Men hva er egentlig Heia Fotball? Tete setter på det som etter hvert vil stå igjen som kjenningsmelodien på P3s neste storhet innen sport, The Stone Roses med Fools Gold, og gnir seg i hendene.

– Heia fotball er en fotcast, jeg mener, podcast om Fotball. Vi og en gjest skal prate om fotball, hva som fascinerer oss og ikke minst hva som irriterer oss med fotball – for det er mye!

Det oppstår en tilsynelatende følelsesladd diskusjon om hva som er irriterende med sporten. Dommerne er dritt. Filming har nærmest blitt en sykdom. Ja, fotballspillerne nå til dags legger seg jo ned for ingenting. Unntatt Messi da. Messi filmer nesten aldri.

– Dette skal være den kjøkkensbordspraten på festen som alltid går over hodet på folk. Nå skal de settes ordentlig inn i hva vi egentlig prater om, forklarer Sven.

tetesven123

Hår og sko

I første episode av Heia Fotball er det rapper og artist Jaa9 (fra Jaa9 & OnklP) som er gjest. Du kan da få med deg en eksklusiv fotballprat med en du ikke nødvendigvis assosierer med sporten. Desto løsere blir også temaene, som vil omhandle alt fra hår til sko.

– Fotballspillerne har blitt så jålete

– Den nye sveisen til Mario Ballotelli blir et av temaene vi skal ta opp i første episode. Han har jo hatt de villeste frisyrene opp gjennom tidene. Spilt med helt svarte sko har han også gjort.

Er det så rart da?

Tete: I dag er det det. Alle skal jo ha helt ville farger på fotballskoene nå.

Sven: Ja, skoene til Beckham er jo fulle av dritt. Han har gravert navnene til alle barna på innsiden.

Tete: New York, Victoria, eller Brooklyn heter han kanskje… Fotballspillerne har blitt så jålete.

Sven: Det er helt idiotisk, men du er jo ganske jålete selv da, Tete, med masse tatoveringer og greier.

Vil styrke din kunnskap

For ifølge Sven er de fleste rundt han mer opptatt av tatoveringer enn fotball, og inntil nå har de to pleid å drive unna en hver fellesprat i sosiale lag. Nå endrer de derimot kurs og driver rett inn i dine høyttalere med denne nye fotballposcasten.

– Dette er et show for alle! Selv de som ikke er interesserte i fotball. Vi skal ha mange morsomme gjester som gir alle et innblikk i fotballverdenen. Vi skal heve enhvers nivå på fotballkunnskap og er du ikke interessert i fotball allerede, vil du bli det av å høre på oss, og aldri angre, sier den selvutnevnte fotballproffen, Tete.

– Ikke nødvendigvis så glad i folk med en annen hudfarge

Han er nemlig av typen som startet med sporten som liten, som har hatt det som hobby i alle år og endte opp på idrettslinja på videregående – hvor han gikk ut med toppkarakter i nettopp fotball.

– Jeg har vært kaptein. Spilt på kretslaget. Gikk på idrettslinja. Ja, vi var faktisk kun tre stykk som gikk ut med toppkarakter, blant dem var meg og Aleksander Tettey, forteller Tete stolt og presiserer at han hadde vært proff, hvis han bare hadde valgt å satse på sporten.

Tete: Hvis jeg hadde fått ett års trening hadde jeg spilt i Tippeligaen!

Tror du det Sven?

– Ja, tippeligaen er jo så jævlig dårlig så det er ikke umulig.

Hilst på Ferguson

Sven derimot er ikke akkurat den fødte fotballstjernen, og fant fort ut at hans egen fysikk kunne bli hans største fiende.

– Jeg var god til å være 14, men så ble jeg alt for høy og som en Tore André Flo med dårlig teknikk, forteller Sven som ikke kan skryte av mer enn to til tre mål i løpet av sin karriere. Tete har godt over fem hundre.

Hva er ditt største fotballminne?
Sven: Jeg har møtt og håndhilst på Sir Alex Ferguson på kontoret hans. Det er en god og lang historie som jeg skal fortelle mange ganger i løpet av podcastene.

Tete: Det må bli første gangen jeg møtte Aleksander Tettey på en cup. Jeg husker han spilte i 15 minutter, scorte tre mål, hvorpå det ene var fra midtbanen og ble tatt av fordi han rett og slett var for god. Det villeste jeg har opplevd.

– Hadde jeg sett han inn i øynene hadde jeg blitt forelska

Hvilken fotballspiller ville du helst ikke strandet på en øde øy med?

Tete: Med tanke på at jeg er halvt ghanesisk må det bli Sinisa Mihajlovic – en serbisk fascist. Sykt god på frispark, men ikke nødvendigvis så glad i folk med en annen hudfarge.

Sven: Jeg er Man U-fan, og det må du forresten aldri skrive. Å omtale Manchester United som «Man U» er en stor diss mot laget. Jeg ville uansett aldri strandet sammen med Danny Welbeck. Mens alle andre synes han er god og lovende, synes jeg han elendig, jeg hadde mest sannsynlig klikka på han.

Hvilken fotballspiller ville du ligget i skje med da?

Tete: Ingen tvil Paolo Maldini, fordi han virker som verdens fineste mann og har så fine øyne. Derfor passer det bra å ligge i skje, for hadde jeg sett han inn i øynene hadde jeg blitt forelska.

Sven: Paul Scholes fordi han er den perfekte spilleren. Snill, mediesky og med rødt hår. Eller Zlatan. Eller vent, jeg vil svare David Beckham – han er så pen.