Skrev brev til fengselsdømt helt

I 2005 skrev Lars Vaular brev til en av sine største helter, Pimp C, mens han satt i fengsel. Senere dukket brevet opp i en bok.

2015 er ikke bare året Lars Vaular høstet enstemt hyllest for trippelslippet «ALT GIR MENING», eller året han vant den høythengende P3-prisen under P3 Gull. I år er det også 10 år siden han skrev brev til helten sin, Pimp C, mens han satt i fengsel på et annet kontinent. Lars Vaular forteller om brevet i kveldens radioselfie, et musikalsk selvportrett på P3.

Pimp C var den ene halvdelen av Texas-duoen UGK, eller Underground Kingz. I 2002 ble han dømt til 8 års fengsel, da han unnlot å møte til samfunnstjeneste etter en dom for grovt overfall. Han var underveis i soningen da han mottok Vaulars brev.

– Jeg bestemte meg for å sende et brev til han og vise at «her på andre siden av verden, i Bergen, så er det folk som hører på musikk din, og du har betydd noe for meg».

Nederst i saken kan du høre Lars selv fortelle om brevet.

Hør hele Lars Vaulars radioselfie.

Dukket opp i biografi

Pimp C døde i 2007, og Vaular lurte lenge på om brevet i det hele tatt hadde kommet frem. Da det ble skrevet om den avdøde rapperen tidligere i år, dukket plutselig brevet opp igjen som en del av boken.

I brevet forteller han at UGK-låten «One Day» var en trøst for hans daværende kjæreste, som mistet faren sin.

Siden han skriver «my girls father passed away» og ikke «my girlfriends (…)», har biografiens forfatter trodd at brevet kom fra en jente. En av Norges største rappere har derfor blitt titulert i boken som «Lars Vaular – a woman from Norway».

Lars Vaulars brev Hør Lars fortelle om da han skrev brev til fengselsdømte Pimp C

 

Radioselfie er én time med selvbiografisk radio, hvor Norges mest interessante artister forteller om eget liv og virke. Musikken velger de naturligvis selv. Følg med på P3 gjennom julen for flere radioselfies kl. 19.00.

Radioselfie: Lars Vaular
Radioselfie: Fay Wildhagen
Radioselfie: Izabell
Radioselfie: Daniel Kvammen
Radioselfie: Hanne Kolstø