– Skulle gjerne hatt meg et par slanger

… men noe oppmykning av reptilhold-regelverket kan ikke statsminister Erna Solberg love. Se hva hun svarte P3-lytterne.

Statsminister Erna Solberg er, i kraft av sitt embete, godt vant til å svare på spørsmål om politikk. Men da P3-lytterne fikk sjansen til å få svar på det de lurte på, var nok spørsmålene av en litt annen natur.

Solberg fikk nemlig bryne seg på spørsmål om alt fra Skal vi danse-deltakelse til hvilken humor hun har, da hun gjestet radioprogrammet Hallo P3 tirsdag ettermiddag.

Hør hele sendingen her!

Kunne tenkt seg slanger

Erna Solberg under et tidligere besøk hos P3. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)
Erna Solberg under et tidligere besøk hos P3. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

De fleste spørsmålene fra P3-lytterne og programleder Tuva Fellman var lettbente, noe som kanskje førte til et statsminister-intervju med litt lavere skuldre enn vanlig.

Vi lærte blant annet at Solberg godt kunne tenkt seg et par slanger, men at hun kan ikke love noe oppmykning av regelverket rundt reptilhold.

– Det er en diskusjon som har pågått i mange år. Man kan ikke garantere godt nok for helsen til dyr som i utgangspunktet ikke kan klare seg selv i vårt klima, sa Solberg og la til:

– Jeg skulle gjerne hatt meg et par slanger selv, men da hadde jeg ikke fått besøk av næringsminister Monica Mæland – hun er livredd.

– Skal aldri si aldri

Solberg sa også at det er svært lite sannsynlig at vi får se henne blant deltakerne i fremtidige Skal vi danse-sesonger, men at hun er glad i å danse og derfor ikke utelukker noe.

– Du skal ha veldig god tid for å delta i Skal vi danse, og dét har ikke jeg. For det andre kjenner jeg min begrensning. Jeg gikk på danseskole da jeg var liten og kjenner grunntrekkene, men jeg tror ikke dans er det største for meg, sa statsministeren før hun åpnet døren såvidt:

– Man skal jo aldri si aldri. Det kan være man én gang kommer til å savne seg selv i mediebildet såpass mye at man kanskje havner der.

Tørrvittig og ironisk humor

Hvis du lurer på om alle statsministerens svar i dette intervjuet er seriøse, så er det vanskelig å vite for sikkert. Solberg fortalte nemlig at humoren hennes har en tendens til å misoppfattes.

– Humoren min er nok tørrvittig og litt ironisk. Derfor er det litt farlig å bruke den i politisk sammenheng. Folk har en tendens til å misoppfatte det som kan misoppfattes. Sier man noe ironisk og tørrvittig så står det på trykk i avisen dagen etterpå.