– Skulle hatt tre tequilaflasker innabords

Sondre Lerche og Ida Fladen synset om nye singler fra The Killers, Future og Broiler i Christines låtpanel.

Hver fredag inviterer Christine to prominente gjester for å høre gjennom ukas tre viktigste låter, og gi en uhøytidelig vurdering av det de hører. Denne gangen var det programleder Ida Fladen og artist og The Voice-mentor Sondre Lerche som gjestet studio, og fikk bryne seg på nye låter fra The Killers, Future og festduoen Broiler.

Hør hele fredagens Christine-sending her!

Ida Fladen og Sondre Lerche utgjorde Christines låtpanel denne uken.
Ida Fladen og Sondre Lerche utgjorde Christines låtpanel denne uken.

The Killers – Just Another Girl

Omslaget til Direct Hits, som slippes 11. november. Foto: Promo.
Omslaget til Direct Hits, som slippes 11. november. Foto: Promo.

Først ut var The Killers, som slipper samlealbumet Direct Hits akkurat i tide til julesalget. Sondre synes egentlig det er litt unødvendig med samleplater i 2013, når man like gjerne kan lage egne spillelister på Spotify og Wimp, men du skal ikke se bort fra at platen likevel dukker opp i CD- eller vinylutgave under et juletre nær deg.

Den nye singelen, Just Another Girl, er én av to nyskrevne låter på samleplaten, som ellers inneholder godsaker fra deres ti år lange fartstid i glampopens tjeneste.

En lytter mente at The Killers minner litt om Kurt Nilsen på den ferske låten, men Sondre var litt usikker.

Sondre: – Tja, han har jo gjort mye rart, men … Kunne du ha erstattet Brandon Flowers med Kurt Nilsen?

Ida: – Det er en helt grei låt. Den er tidvis ganske catchy, og jeg kan se for meg at den funker bra på en The Killers-konsert når man drar på med litt allsang. Men jeg synes egentlig den blir litt kjedelig å høre på radio.

Sondre: – Jeg har brent meg litt på dette før når det gjelder The Killers. Første gang jeg har hørt noen av deres største hits, tenker jeg at de er kjedelige. Men når jeg hører låtene andre og tredje gang, tar jeg meg i det og tenker «pokker, de fikk det til igjen». Slik var det med «When You Were Young» også. Det kan hende jeg tar feil, men jeg synes ikke dette er det beste de har gjort. Den er flat, og har ganske dårlig refreng og tekst.

Da paneldeltakerne skulle bedømme låten ved å avgi hjerter, klarte Sondre omsider å grave frem litt ros til Las Vegas-bandet.

Sondre: – Jeg liker sangeren, han synger litt sånn inderlig og fint. Han kan få det meste til å høres lidenskapelig ut, selv denne platte låten her.

Ida: – Låten er helt midt på treet – den er helt grei.

Sondre:

christinehjerte3

Ida:

christinehjerte5

 

http://www.youtube.com/watch?v=kJ8dvwNc8Yk

Future feat. Miley Cyrus & Mr. Hudson – Real and True

Omslaget til Futures ferske singel. Foto: Promo.
Omslaget til Futures ferske singel. Foto: Promo.

Future er en amerikansk rapper med en solid bunke hits på merittlisten, men har i det siste fått vel så mye oppmerksomhet etter å ha blitt sparket fra supportjobben på turnéen til Drake. På den rykende ferske singelen «Real and True» har han fått med seg britiske Mr. Hudson og Miley Cyrus, som han også jobbet med på «My Darlin'» fra hennes nyeste album. Låten er produsert av hitmakeren som ydmykt nok kaller seg Mike WiLL Made It.

Ida: – Det er en fin melodi og en fin låt, men jeg får helt angst av at det skjer så mye. Autotune, den derre stønningen i bakgrunnen …

Christine: – Hæ, liker du ikke stønning?

Ida: – Jo, men denne autotune-stønningen tente jeg ikke helt på. Huff, jeg falt ikke helt for denne. Det blir for mye som skjer, og jeg liker ikke autotune-rap. Kanye er den eneste som får lov til å det.

Sondre: – Jeg tar meg i å vente på at låten skal begynne, og føler at dette er en låt som bare er intro, intro, intro. Den er litt som en deprimert versjon av den andre Miley-låten, «Can’t Stop». Og så har den samme akkordprogresjon som «No One» av Alicia Keys, så jeg satt og sang på den. Men jeg liker den autotune-stønningen.

Sondre:

christinehjerte5

Ida:

christinehjerte3

 

http://www.youtube.com/watch?v=U7wzdtI-vPw

Broiler – Bonski

Den velkjente DJ Broiler-logoen. (Foto: Promo)
Broiler-logoen, slik den så ut da duoen fortsatt brukte «DJ» i navnet. Foto: Promo.

Drammensduoen Broiler har nettopp droppet «DJ» fra artistnavnet, og sluppet den tredje singelen i den ambisiøse trilogien av låter som slutter på «-ski». Om det å kutte «DJ» foran «Broiler» vil gjøre dem mindre populære på afterski og russetreff vil tiden vise, men låten var i alle fall fengende nok til at Ida og Sondre danset litt i stolene mens de hørte den.

Ida: – Mellompartiene var ganske artige. Men Sondre og jeg skulle hatt tre tequilaflasker innabords før vi hørte denne.

Sondre: – Det har jeg konstant, så snakk for deg selv.

Ida: – Vi er vel ikke akkurat i den målgruppen de sikter seg inn på, da skulle vi vel vært på afterski eller stekeparty. Jeg har hørt de andre «ski»-låtene, og synes kanskje dette er den beste. Men jeg likte best partiene der de ikke synger og der det ikke er noe tekst.

Sondre: – Hvis kvelden var sen nok, og jeg var ute og danset, hadde jeg nok ikke stoppet opp i protest om denne kom på, for den gjør jo susen. Men jeg er enig med Ida i at det er bedre når man slipper å høre teksten. Det er det instrumentale, rytmene og de «The Fox»-aktige lydene, som funker. Og du kan ikke motså en låt som namedropper Pers Hotell!

Sondre:

christinehjerte5

Ida:

christinehjerte6

 

 

Hva synes du om låtene? Si hva du mener i kommentarfeltet!