Madrugada vs Kaizers

Avstemningen av tiårets norske låt er avsluttet og vinneren annonseres kl 14.30!

Hvem stikker av med tiårets beste låt, Madrugada eller Kaizers Orchestra? (Begge foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Hvem stikker av med tiårets beste låt, Madrugada eller Kaizers Orchestra? (Begge foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Vinneren annonseres kl 14.30 på P3!

Fra 1. desember har du kunnet stemme på din favoritt blant 100 nominerte låter fra de siste ti årene. P3 feirer hele kåringen med å spille utelukkende norsk musikk i hele dag.

– Solid kanal

Kåringen av tiårets beste norske låt har nå blitt snevret ned til to låter! Ikke overraskende – med tanke på at bandet har hatt tre låter på topp-fem – er jærbuene Kaizers Orchestra med “Ompa til du dør” den ene kandidaten som kan stikke av med en gjev anerkjennelse som folket har vært med å stemme fram. Den andre kandidaten er av nedlagte Madrugada med deres uforglemmelige “Majesty”.

Hør på alle de hundre nominerte i Spotify!

Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra er henrykt over den store oppslutningen fra fansen, som han forøvrig nevner ofte når vi tok en prat med frontfiguren om kåringen. – Det er jo fantastisk å være med! Når vi ser at vi stiger så høyt på listen, viser det at Kaizer-fansen har de samme lytterne som som P3-lytterne.

Sånn sett, ser vi at P3 er en solid kanal for å få i gjennom musikken vår, er Ottesen klar på.

– Hvis vi vinner, er det alltid flott. Men det må sies at vi ikke ser kåringen som noen konkurranse mellom bandene og artistene, men heller at dette viser at våre fans er P3-fans.

Naturligvis – kult hvis vi vinner, men da er det fansen vår som har vunnet, ikke oss som band. Ja, vinneren er i så fall fansen, grunngir Ottesen.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

– Idrett å regne

I likhet med Ottesen, er Madrugadas Sivert Høyem godt fornøyd med folkets engasjement rundt kåringen. Han erkjenner også fansens enorme utøvende makt, selv om han er litt usikker på hva en slik lovprisnad – hvis de vinner – innebærer.

– Sånne kåringer er jo mest for idrett å regne. Madrugada kommer alltid til å være et av de store norske bandene, uansett hvordan vi blir plassert i denne kåringen, men når folk engasjerer seg og stemmer hver dag sånn som de har gjort, så må man jo bare ta av seg hatten.

Fansen har virkelig mobilisert og sluttet opp om oss, konstanterer Høyem.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

– P3 breaket begge bandene

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, synes ikke at “Majesty” og “Ompa til du dør” er uforutsett. – Jeg tenker ikke at det overraskende at disse to nådde helt opp. Eller, for å si det på en annen måte; det er litt overraskende at “Lift Me” ikke er en av kandidatene. Han er likevel veldig fornøyd med hva folket har kommet fram til.

Se Madrugada og Kaizers Orchestra på Lydverket!

– Fornuften seirer. Begge bandene har begge betydd enormt mye for nordmenn i mange år. Kaizers representerte noe helt nytt med sin jærske balkanpop, mens Madrugada på sin side sakte, men sikkert ble et av de store norske rockebandene.

Borch Bugge gjør oppmerksom på at statskanalen har hatt en finger med i spillet.

– P3 var med å breake begge bandene, forteller musikksjefen stolt.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, synes fornuften seirer. (Foto: Kim Erlandsen)
Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, synes fornuften seirer. (Foto: Kim Erlandsen)

– Knapt rørt en PC

Ottesen poengterer at tilhengerne av Kaizers Orchestra har gjort en umåtelig jobb for å fronte bandet fra Jæren.

– Hovedgrunnen til at vi har fått så mange stemmer skyldes fansen. Det som er flott er at fansen mobiliserer seg i mellom. Vi har ikke drevet med noe selvpromotering rundt kåringen, vi har knapt rørt en PC.

Men okei, vi har kanskje nevnt det et par ganger på Facebook, but that`s it. Det hele viser at vi har en solid fan-base, noe vi er veldig glade for, sier han.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

Madrugada er stolte. (Foto: NRK)
Madrugada er stolte. (Foto: NRK)

– Emosjonelt engasjert

Madrugadas Høyem er imponert og kry over å ha såpass dedikerte tilhengere.

– Jeg har inntrykk av at folk ble veldig emosjonelt engasjert i musikken vår, at vi var et band som folk blei skikkelig glade i. Det er jeg veldig stolt av.

Vinneren kåres i Popsalongen, og avstemninga avsluttes kl 14.