Slik bestemmes P3-musikken

P3 lager nye spillelister hver uke. Utvelgelsen foregår på denne måten.

Hva P3 velger å spilleliste – og kanskje enda mer hva vi ikke velger å spille – er alltid gjenstand for diskusjon og debatt. For oss er det viktig med åpenhet, vi ønsker dialog og vi ønsker å oppklare eventuelle misforståelser rundt hvordan vi jobber.

Overordnet har NRK et ansvar for å løfte frem ny, norsk musikk. Derfor har vi kanaler som blant andre P1, P13 og P3 – alle kanaler som henvender seg til ulike målgrupper og ulike sinnsstemninger gjennom uka. Man kan naturlig nok ikke spille all musikk som lages i landet. For at noen skal få skinne, må andre velges bort. Dette er en sentral del av vår redaksjonelle virksomhet.

Programmene spiller spiller musikk fra spillelista, men har også mulighet til å spille ting som er aktuelt, låter fra lytterne, dagsaktuelle sanger og lignende. Norskandelen tilsvarte i fjor over 50 prosent norsk musikk.

Slik fungerer utvelgelsen

I P3 jobber vi i praksis slik med spillelistene våre: Gjennom hele uka får vi tilsendt ny musikk fra inn- og utland. Det er plateselskaper, managere, privatpersoner og andre som sender inn låtene via epostadressen musikkprodusenterp3@nrk.no.

I tillegg har vi tett dialog med Urørt-redaksjonen, som hører på alt som lastes opp via nettstedet for ny, norsk musikk.

Jobben vår er å lytte på alt vi får tilsendt. Gjennom uka setter vi i fellesskap opp en liste med henholdsvis norske og internasjonale låter. Hver tirsdag har vi et halvdagsmøte der vi diskuterer hvilke av låtene fra listen som skal få plass på spillelistene våre. I tillegg gjør vi enkelte rokkeringer på allerede listede låter, og tar ut de låtene vi mener har utspilt sin rolle.

Én gang hver måned gjør vi en nettbasert test av de låtene vi spiller, for å se om vi er i takt med målgruppen og lytterne vår. Hvis du vil være med og ta disse testene, kan du melde deg inn i P3s musikkpanel her.

Vi er i alt tre personer som jobber fast med spillelistene på P3, mP3 og P3x:

Ali Soufi-Grimsrud (musikkprodusent)
Ruben Gran (musikkprodusent)
Janne Monsen Tveit (musikkprodusent)

I tillegg deltar programledere og andre musikkyndige P3-ansatte ukentlig på møtene.

Dersom du har spørsmål omkring P3-musikken, er du hjertelig velkommen til å sende en mail til  musikksjef Ida Eline Tangen – ida.eline.tangen@nrk.no.