Slik dummer man seg ut på nett

Ikke alt egner seg på Facebook og Twitter.

For mange har Twitter og Facebook revolusjonert måten vi kommuniserer med hverandre. For andre har sosiale medier fått uheldige følger, mens noen trenger bare å lære seg når man skal holde meningene sine for seg selv.

Twitter har gjort Ryan Giggs' liv litt surere. (Foto: Jon Super)
Twitter har gjort Ryan Giggs' liv litt surere. (Foto: Jon Super)

Utro på Twitter

For ikke mange dager siden fikk Ryan Giggs smake på hvor mektig Twitter egentlig kan være. En anonym Twitter-konto spredte ryktet om en affære han hadde med glamourmodellen Imogen Thomas, og Ryan Giggs’ gag order mot britisk media falt i fisk. Fotballspilleren har nå saksøkt Twitter og personen(e) ansvarlig for ryktespredningen.

Det er jo bare å ønske lykke til. Med tanke på at rundt 75.000 mennesker har navngitt Giggs på Twitter er det litt av et arbeid som må gjøres.

Handicap-fotball

Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik, nå medlem av Kringkastingsrådet, kom med en ganske frisk Twittermelding søndag kveld. Dette etter et nyhetsinnslag på NRK hvor den dårlige økonomien i damefotballen ble tatt opp.

“Kvinnelige fotballspillere klager over dårlig økonomi. Kanskje de bør søke bidrag fra handikapforbundet. Damefotball er handikapidrett!”

(Skjermdump fra Twitter)
(Skjermdump fra Twitter)

“Sama, isbjørna å moskusa”

Det er heller ikke lenge siden høyrepolitikeren Rita Ormbostad ble vraket som ordførerkandidat i Aure. Hun skulle kanskje tenkt litt lenger før hun oppdaterte Facebook med følgende melding etter Stella Mwangi hadde vunnet den norske MGP-finalen:

“Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!”

Noe sier meg at Rita har roet seg litt ned på Facebook etter dette.

Tsunami-bråk

Den amerikanske komikeren Gilbert Gottfried gikk også på en real smell da han twitret om tsunamien som rammet Japan i mars i år. Twittermeldingene gjorde at han fikk sparken fra forsikringsselskapet han jobbet i.

Ikke så rart, bare les en av meldingene hans:

“I was talking to my japaneese real estate agent. I said, is there a school in this area?. She said “not now but there will be.”

Gilbert Gottfried var den eneste som ikke skjønte at man ikke kunne tulle med Tsunamien i Japan. Det fikk han sparken for. (Foto: AP Photo/Dan Steinberg)
Gilbert Gottfried var den eneste som ikke skjønte at man ikke kunne tulle med Tsunamien i Japan. Det fikk han sparken for. (Foto: AP Photo/Dan Steinberg)

Følg Gilbert Gottfried på Twitter her

Failbook

Det er ikke bare på Twitter folk driter seg ut. Statusoppdateringer og kommentarer blir til stor underholdning på steder som Failbook, spesielt når mange har sine mødre, sjefer, og ekser som venner.

Funny Facebook Fails
see more Failbook

Den mest kjente Facebook-flausen kommer fra “Tracy”, som ikke skjønte forskjellen på veggen og privatmeldingene på Facebook. Det har blitt spekulert i hvorvidt statusoppdateringen er ekte. Ikke så rart, med tanke på hva denne dama lirer av seg på sin egen vegg.

Les også: Filmpolitiets anmeldelse av The Social Network

(Foto: Skjermdump Failblog)
(Foto: Skjermdump Failblog)

“Tired of this s**t”

En som heller ikke er redd for å si meningen sin på Twitter er Chris Brown. En av klassikerne hans kommer fra den tiden hvor Rihanna-bråket enda ikke hadde lagt seg. Han hadde fått for seg av Wall-Mart boikottet ham ved å ikke selge CDene hans i butikkene, og raljerte følgende på twitter:

“im tired of this s**t. major stores r blackballing my cd. not stockin the shelves and lying to costumers. what the f**k do i gotta do… … WTF yeah i said it and i aint retracting s**t im not biting my tongue about s**t else… the industry can kiss my a*s.”

Følg Chris Brown på Twitter her

Twitter-fødsel

Det er tydelig at enkelte ikke klarer å hverken skille mellom hva som passer seg på Twitter eller når det passer seg å bruke det. Lindsay Lohan tok like greit “slå-opp-praten” med eksen sin over Twitter, mens Erykah Badu twitret under sin egen fødsel.

Erykah Badu og Lindsay Lohan (Foto: AP Photo/Evan Agostini/Jeff McIntosh)
Erykah Badu og Lindsay Lohan (Foto: AP Photo/Evan Agostini/Jeff McIntosh)

En veske til besvær

En annen som kanskje hadde klart seg bedre uten en Twitter-konto er Paris Hilton. Da hun ble tatt for besittelse av narkotika, hevdet hun at vesken hun bar og det ulovlige innholdet i den tilhørte en venninne. Da er det uheldig at hun la ut bilde av den samme veska på Twitter noen dager før, hvor hun stolt viste frem sitt siste kjøp etter dagens shoppingrunde.

Følg Paris Hilton på Twitter her

Kim Kardashian er ikke redd for å dele info om livet sitt på Twitter. (Foto: Kim Kardashians twitpic)
Kim Kardashian er ikke redd for å dele info om livet sitt på Twitter. (Foto: Kim Kardashians twitpic)

Litt for privat?

Kim Kardashian er en av de med flest Twitterfølgere, men så hun er over gjennomsnittet glad i å dele privatlivet sitt med offentligheten. Hun havnet blant annet i bråk da hun publiserte et bilde av seg selv og en katt som hun holdt i nakkeskinnet. Bildet hun la ut av seg selv mens hun fikk tennene bleket taler vel for seg selv.

Følg Kim Kardashian på Twitter her

Snuten på Twitter

Under en konsert i november i fjor ble rapperen Wiz Khalifa tatt for narkotikabesittelse. Like før konserten twitret han følgende: “smoke outs in greenville nc tonite. fall thru wit ut finest plant life” Wops. Politiet har visst også Twitter.

Les mer om saken her

Wiz Khalifa. (Foto: Myspace)
Wiz Khalifa. (Foto: Myspace)

Har dere forslag til flere kjente og ukjente som har dummet seg ut på sosiale medier? Legg igjen ditt forslag i kommentarfeltet!