Slik fikk Ida 17.000 følgere

Ida Fladen hadde 2000 følgere på Instagram da hun startet med Prosjekt perfekt. Les om rådene hun har fulgt.

I episode 6 av Prosjekt perfekt får Ida Fladen hjelp til bli bedre på sosiale medier. Hun starta med rundt 2000 følgere og nå er det like før hun runder 18. 000. Tid på skjermen gjør selvfølgelig sitt, men rådene til eksperten har også hjulpet på.

Se Prosjekt perfekt – episode 6 her!

Rådene Ida fikk

Thomas Moen er mannen bak begrepet “rosablogger” og ekspert på sosiale medier. Han har blant annet  vært rådgiveren til Voe og Ida Wulff, og etter at han ga Ida noen enkle tips for Instagram-kontoen hennes, fikk den dobbelt så mange følgere i løpet av et par uker. Og dette var altså før Prosjekt perfekt begynte å gå på tv.

– Det gikk litt sakte i starten, men etterhvert fikk jeg sakte men sikkert flere følgere av å være litt mer bevisst på hva jeg legger ut. Det er gøy å se at det faktisk går an, sier Ida. 

Rådene som Ida fikk av Thomas Moen kan kort oppsummeres slik:

1. Legg ut bilder tre ganger om dagen.

2. Få kjendiser/folkmed mange følgere til å legge ut bilder av deg.

3. Ta flere bilder av katten, Yolo.

4. Legg ut nærbilder, fremfor bilder som er tatt langt unna.

5. Vær aktiv. Kommenter og lik andres bilder.

I følge Thomas Moen gir nærbilder nesten alltid flere likes enn bilder tatt lenger unna.
Ifølge Thomas Moen gir nærbilder nesten alltid flere “likes” enn bilder tatt lenger unna.

Har hun fulgt rådene?

Ida Fladen og Thomas Moen, merkevaresjef i Fanbooster.
Ida Fladen og Thomas Moen, merkevaresjef i Fanbooster. (Foto: Skjermdump fra Prosjekt perfekt, episode 6.)

Det er flere måneder siden innspillingen av episoden der Thomas Moen gir Ida Instagram-råd. Nå har han sett på kontoen hennes på nytt, for å se om hun har fulgt rådene, og om de har funka. Dommen er tydelig.

– Ida har blitt mye flinkere.

På hvilken måte?

Og hun tar bilder med folk som har mange følgere, som for eksempel Stian Blipp.

stianbliopfpwlfwpfpå
Bilde fra Idas Instagram-konto.

– Hun tar flere close-up bilder, enn bilder langt unna. Og hun tar bilder med folk som har mange følgere, som for eksempel Stian Blipp. Det er fortsatt noen festebilder der ser jeg. Vi så nemlig at festebildene ikke ga like mange “likes” som av bare henne eller katten, sier Moen.

Se hva som fungerer sjøl

I sjette episode av Prosjekt Perfekt kan man se at Ida tar rådene på alvor og at hun får dobbelt så mange “likes” i løpet av en uke. Nå mener Moen at det bare er å fortsette og holde på trykket.

– Nå er det jo oppmerksomheten hun har fått i det siste som har gjort at den kontoen virkelig har fått en “boost”. Hun har møtt mange mennesker som har omtalt henne. Hun har vært flink fra før av, men det virker som at hun har enda mer fokus på det nå.

Thomas Moen anbefaler alle å se gjennom sin egen profil, for å få en forståelse av hva de kan gjøre for å få flere følgere.

Se jevnlig gjennom din egen Instagram-feed.

– Men det aller beste rådet er egentlig å se jevnlig gjennom din egen Instagram-feed. Da ser du fort hva som fungerer og hva som ikke fungerer. 

Blikkfang og humor

Ida mener det aller best rådet hun har fått, er å ta bedre bilder.

Blikkfang eller humor er det som funker på meg i alle fall.

– Jeg tenkte egentlig at kvaliteten på bildene på Instagram ikke spiller noen rolle, men når jeg tenker på hvilke bilder jeg trykker “like” på selv, så er det jo gjerne de bildene som er et blikkfang. Blikkfang eller humor er det som funker for meg i alle fall, sier Ida.

Hun legger til at det aldri slår feil å legge ut bilder av Yolo, heller.

– Yolo er mer poppis enn meg, sånn er det bare!

Etter at Prosjekt perfekt begynte å rulle på tv-skjermen, og ikke minst være tilgjengelig på nett-tv, har Ida fått enormt mange nye følgere. Det er kanskje ikke så overraskende, men Ida syns det er litt sprøtt;

– Det er jo blitt helt ville tilstander. Det er skikkelig rart egentlig. Men det er gøy at folk har lyst til å følge meg videre etter serien. Også er Instagram et fint sted for folk å gi tilbakemeldinger, og det setter jeg skikkelig pris på at de gjør.

ida_yolo
Katten til Ida, Yolo, får alltid mange “likes” på Instagram.

Prestasjonsangst

Gjør du noe annerledes på Instagram nå, etter at du har fått så mange følgere?

Mange av de skriver at jeg er forbildet deres. Det er skummelt å tenke på.

– Jeg har litt prestasjonsangst, ja. Jeg veldig redd for å skrive noe feil, eller noe som fornærmer noen. Har lagt merke til at det er mange unge jenter som følger meg, og mange av de skriver at jeg er forbildet deres. Det er skummelt å tenke på. Jeg har jo hatt en tendens til både å være litt drøy med bildene og kanskje litt grov i språket til tider,  men det spørs om ikke jeg må holde litt igjen på det nå, sier Ida.

Av de rundt 370 hun følger på Instagram, har hun Fingern og Marie Kinge som sine favoritter.

Jeg ler masse av Fingern på Instagram.

– Jeg ler masse av Fingern på Instagram. Føler han “nailer” det der med tekst og bilde best av de jeg følger. Også ler jeg masse av Marie Kinge. Hun er ganske rar, sånn som meg, og det digger jeg.

Episode 5 og 6 av Prosjekt Perfekt går på NRK3 i kveld kl. 21.30.