Dette driver julefilm-barnestjernene med i dag

Hva gjør Macaulay Culkin i dag? Og hva med han som lærer seg å spille tromme i «Love Actually»?

Barna i NRKs julekalendere endte opp som alt fra avdelingsledere i elektrobutikk til«Hvite Gutter»-stjerne, men hva med deres internasjonale motstykker?

10:

Macaulay Culkin – «Alene hjemme 1 og 2» (1990, 1992)

Macaulay Culkin. Foto: 20th Century Fox/Bunnyears.com

Macaulay Culkin (født 26. august, 1980) ble megakjendis på 90-tallet, med roller i filmer som «Onkel Buck», «My Girl», og «Richie Rich», men mest kjent er han for rollen som Kevin McCallister i «Alene hjemme»-filmene.

Unge Macaulay taklet kjendisstatusen dårlig, og etter en opprivende rettstvist med sine managerforeldre trakk han seg tilbake fra rampelyset og levde på millionene han hadde tjent som barn. Han datet Mila Kunis en periode, flyttet til Paris for å slippe å bli gjenkjent, og opptrådte en periode med kunstbandet «Pizza Underground», som spilte coverlåter av Velvet Underground der «de hadde byttet ut teksten med pizzareferanser». «Take a walk on the wild slice», liksom. Og ja, bandet er akkurat så dårlig som det høres ut.

I 2015 dukket Macaulay opp i Youtube-serien :DRYVRS, der han spiller en forstyrret voksen versjon av Kevin McCallister, som «sliter psykisk etter å ha blitt forlatt av foreldrene sine».

Culkin er for tiden utgiver og sjef for et satirisk nettsted for popkultur og en podcast med samme navn kalt Bunny Ears, der han ofte skriver om seg selv.

Du finner han også på Instagram under brukernavnet Culkmania.

10:

Brett Kelly – «Bad Santa» (2003)

Brett Kelly. Foto: Miramax/Broadimage/REX

Ahhh, julens magi: en snørrete unge, en kleptoman alv, og en alkoholisert julenisse som puler, banner, kjederøyker og drikker som en svamp, spilt av Billy Bob Thornton. Hva mer kan man ønske seg av en julefilm!

Brett Kelly (født 30.oktober 1993) spiller Thurman Merman, en dumsnill, lettlurt og overvektig gutt som mobbes av en gjenge onde skateboarder.

Siden innspillingen av «Bad Santa» har Kelly levd et ganske normalt liv. Kanadieren gikk videregående, og brukte pengene han tjente på skuespillerkarrieren for å gå på universitetet. Han kjører en ti år gammel Honda Civic, og han prøver seg som stand-up-komiker.

Han gjentok rollen som Thurman Merman, i oppfølgeren «Bad Santa 2» (2016).

 

10:

Thomas Brodie-Sangster – «Love actually» (1990)

Thomas Brodie Sangster. Foto: Universal Pictures/Privat)

«Love Actually» er så full av kjærlighet i forskjellige varianter at du står i fare for å drukne i hjerte og smerte, og er således den perfekte julefilmen.

Thomas (født 16. mai 1990) spiller rollen som den bedårende gutten som forelsker seg i klassekameraten Joanna, og lærer seg å spille tromme for å imponere henne.

29-åringen har fortsatt skuespillerkarrieren, og er kanskje mest kjent fra sin rolle som mystiske Jojen Reed i «Game of Thrones», og som Newt i «The Maze Runner»-filmene.

Test deg selv: Hvem er du i «»Love Actually»

 

10:

Johnny Galecki – «Hjelp, det er juleferie» (1989)

Johnny Galecki. Foto: Warner Bros/Gage-Skidmore/Wiki-Commons

Clark Griswold: «Burn some dust here. Eat my rubber.»
Rusty Griswold : «Dad, I think you mean burn rubber and eat my dust.»
Clark Griswold: «Whatever, Russ. Whatever.»

«Whatever indeed.» Rusty fra «Hjelp, det er juleferie» må være en av de minst minneverdige rollekarakterene i denne juleklassikeren.

Heldigvis la ikke Johnny Galecki (født 30. april 1975) skuespillerskoene på hylla etter denne, ellers hadde vi gått glipp av hans komiske talent som Leonard i «The Big Bang Theory». TV-serien gikk i 12 år, og det ryktes at Galecki hanket inn en million dollar per episode den siste sesongen.

10:

Daniel Tay – «Elf» (2003)

Daniel Tay. Foto: New Line Cinema, Moviestore/REX/Kevin Kane/Getty Images
Daniel Tay. Foto: New Line Cinema, Moviestore/REX/Kevin Kane/Getty Images

I julekomedien «Elf» møter vi Will Ferrell som den adopterte nordpolalven Buddy. Når han oppdager sannheten, og at faren hans har havnet på julenissens slemming-liste, drar Buddy til New York for å hjelpe faren og møte sin nye familie, som inkluderer en yngre halvbror, Michael, spilt av Daniel Tay (født 17. desember 1991).

«Elf» har rikelig med juleforviklinger, julerelatert slapstick, et julepyntet New York og det som muligens er filmhistoriens beste snøballkrig.

Etter «Elf» har det vært ganske stille fra Daniel Tay. Han har hatt en håndfull filmroller, og gjort voice-over i «Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony», innimellom økonomistudier ved Yale. Han har også studert i Kina, og snakker kinesisk og mandarin. I dag jobber han som lærer, oversetter, og som frivillig ved Lower Manhattan Hospital.