Slik lager du taco av insekter

Insekter kan brukes til så mangt. Taco, blant annet.

I Live redder verden. Litt prøver Live Nelvik å leve mer miljøvennlig, blant annet ved å spise mindre kjøtt. I den forbindelse får hun bryne seg på en rett utenom det vanlige: Insektstaco! Kanskje dette kan bli et nytt alternativ til den gode, gamle fredagstacoen?

Fristende eller ei: Her finner du oppskrift på både gresshoppetortillas og larcetaco. Håper det smaker!

LES MER: – Det var tøft, men resultatet er ganske deilig

Denne oppskriften er hentet fra Matvrakbloggen.

Gresshoppetortillas:

100-300 gram gresshopper (avhengig av hvor tøff du føler deg)
Fint maismel
Vann
Salt

Frys gresshoppene i noen timer, slik at de er helt bedøvet. Legg dem på et stekebrett med bakepapir i forvarmet ovn på 220 grader. Etter en liten stund kommer gresshoppene til å våkne til, men ingen fare: Snart dør de. Gresshoppene vil lukte deilig nøtteaktig når de er ferdige (etter ca. 10-15 minutter), nesten som svor. Da er det på tide å ta dem ut!

Gresshoppene vil faktisk lukte litt som svor når de er ferdige i ovnen. Foto: Amalie Skevik
Gresshoppene vil faktisk lukte litt som svor når de er ferdige i ovnen. Foto: Amalie Skevik

Lag mel av gresshoppene i en morter. Mål opp hvor mange desiliter gresshoppemel du får og suppler med maismel til du har totalt ca 4,5 desiliter. Ha i en halv teskje salt og rør. Bland i litt over 2,5 desiliter kaldt vann, litt etter litt, helt til deigen har samlet seg. Hvis den blir veldig klissete kan du justere med litt maismel. Deigen skal være fast, men absolutt ikke tørr.

Lag små baller av deigen og press dem i en tortillapresse (eller legg ballen mellom to lag bakepapir og bruk en kjevle) og stek i en tørr panne på høy varme.

Slik blir tortillalefsene etter en liten runde i stekepanna! Foto: Amalie Skevik
Slik blir tortillalefsene etter en liten runde i stekepanna! Foto: Amalie Skevik

Larvetaco:

500 gram melmums (jepp, dette er larvene!)
Hvitløk
Frisk koriander
Chili
Tacokrydder (du kan lage ditt eget ved å morte sammen sammen spisskumin, paprikapulver, tørka chiliflak, Kayennepepper, korianderfrø, fint hvitløkspulver og bittelitt salt)
Hjemmelaget salsa
Salat
Lime
Guacamole (kan sløyfes)

Vask larvene godt og putt dem i fryseren – helst over natta. Hakk hvitløken og stek den i panne med litt olje. Deretter er det larvenes tur. La alt dette steke på medium varme i fem-seks minutter før du har over krydder og lar dette steke litt til. Pass på at krydderet blir godt fordelt. Deretter er det bare å finne fram en lefse eller et tacoskjell og mekke sammen den blandinga du liker best!

Du må gjerne toppe det hele med salsa, finsnittet chili og frisk koriander – samt en dæsj limesaft til slutt.

Se alle episodene av “Live redder verden. Litt” her!

Det ser da litt fristende ut, gjør det ikke? Foto: Amalie Skevik
Det ser da litt fristende ut, gjør det ikke? Foto: Amalie Skevik