Søvnløs stemmekapring

Midtveis i konkurransen er det slitne, men ivrige finalister som jobber hardt for å vinne P3 SkoleSessions til sin skole.

Konkurransen i P3 SkoleSessions tilspisser seg, og frem til midnatt 14. april skal det mobiliseres med full styrke hos de tre finalistene. Onsdag stengte P3 visningen av stemmetall, og dermed blir det ekstra spennende å se resultatet mandag 15. april.

Glemmen, Re og Eid videregående skole kjemper om en konsert i sin skolegård, med Margaret Berger og LidoLido. Frem til søndag 14. april ved midnatt, kan det stemmes. Husk, du kan kun gi én like.

STEM: Hvem fortjener å få SkoleSessions?

Slik hørtes det ut da Aishath og Anders i Popsalongen ringte finalistene forrige fredag.

Glemmen videregående skole i Fredrikstad:
Finalist 1

Re videregående skole i Ramnes:
Finalist 2

Eid videregående skole i Nordfjordeid:
Finalist 3

Søvnløst

– Uka har vært veldig konsentrert, alle arbeider veldig hardt for å få SkoleSessions til Eid. Vi er den minste skolen i finalen, og synes det er gøy at vi tidvis har leda. Vi har jo ikke kontroll, så det å følge avstemmingen har også vært fryktelig, forteller Ørjan Ryland, som også er med i elevrådet ved skolen.

Med finaleplassen har nattesøvnen blitt ofra, de siste dagene har ikke Ørjan vært i seng før Eid har leda avstemminga. Nå er ikke stemmetallene synlig lengre, og en sliten påmelder er ventet å stupe i seng onsdag kveld.

– Panikken spredte seg da tallene forsvant, vi mister jo oversikten. Heldigvis har folk blitt enda mer gira, når vi først er i finalen går vi jo for gevinsten, forteller Ørjan.

Temperaturen steg også kraftig på Glemmen videregående skole da tallene ble skjult onsdag, men med kantinedama på laget håper Emmeli Hedvald at skolen skal få enda flere stemmer. Sammen med Emma Bråthen meldte hun på sin skole, og Emmeli forteller om en spennende og litt rar skoleuke.

– Vi har fått mye god oppmerksomhet, og etter vi samla hele skolen i storefri for å minne de på å stemme, kunne vi se at tallene endra seg. Nå må vi fortsette med å spre ordet, sier Emmeli.

Mobiliseringskampen

På Re videregående har det vært god stemning rundt konkurransen hele uka, og det diskuteres hvordan de skal klare å mobilisere best mulig.

– Vi deler på Facebook og Twitter som bare det, og synes det er skummelt å ikke kunne se tallene nå. Det blir bare mer spennende, og vi skal forsøke å alliere oss med de andre skolene i Vestfold for å få flere stemmer, forteller Synne Eggum Myrvang.

Det var Synne som meldte på sin skole, og en av strategiene for å få flere stemmer har vært å kontakte lokale profiler.

– Mandag spredte komiker Nils-Ingar Aadne lenka til avstemmingen. Vi vil gjerne ha konserten til vår skole, og skal sette inn støtet mot søndag, sier Synne.

Video: Se konserten fra SkoleSessions 2012