Spice Girls hinter om gjenforening

Den eneste hindringen skal være å få timeplanene til å passe.

De siste 20 årene har vel verden knapt opplevd maken til popkulturelt fenomen som da de fem britiske jentene i Spice Girls suste inn på pike- og gutterom over hele verden med sin gjennombruddsingel «Wannabe» i 1996.

Etter massiv suksess, inkludert flere titalls millioner solgte plater og førsteplass-singler, la de inn årene på ubestemt tid ved årtusenskiftet. Siden den gang har de funnet sammen flere ganger igjen, blant annet for en svært lukrativ turné i 2007 og 2008.

Nå virker det som om Spice Girls er sulten på enda mer, og den eneste hindringen skal være å få timeplanene til å passe.

– Må bare finne tid

Emma Bunton har vært en av pådriverne for en Spice Girls-gjenforening. (Foto: NTB Scanpix, Joel Ryan)
Emma Bunton har vært en av pådriverne for en Spice Girls-gjenforening. (Foto: NTB Scanpix, Joel Ryan)

En gjenforening av nittitallets kanskje mest populære popgruppe, bestående av Melanie Chisholm, Victoria Beckham, Melanie Brown, Geri Halliwell og Emma Bunton, er visstnok på trappene – i hvert fall hvis vi skal tro sistnevnte.

I et intervju med den britiske tabloiden Daily Star forteller Emma Bunton, som kanskje er like kjent under navnet «Baby Spice», at en retur til scenen er sannsynlig.

– Det handler bare om å finne tid. Nå har vi alle våre egne karrierer og familier, så det handler bare om å få fem timeplaner til å passe sammen. Det er det hele, sa Bunton og hintet til at flere av krydderjentene ønsker det samme.

– Jeg var med Geri og Mel B nylig. Vi elsker hverandre og vi elsker å opptre sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik så Spice Girls ut på slutten av nittitallet da de herjet på hitlistene. (Foto: NTB Scanpix, Thomas Coex)
Slik så Spice Girls ut på slutten av nittitallet da de herjet på hitlistene. (Foto: NTB Scanpix, Thomas Coex)

Byr kanskje på «nye» låter

Mange Spice Girls-tilhengere, fremdeles trofaste etter 20 år, tror at gjenforeningen vil skje i 2016 – noe som i så fall vil passe med 20-års-jubileumet til «Wannabe».

Da kan det til og med hende at Spice Girls graver i kassettskuffen og finner frem noen gamle låter du aldri har hørt for. I intervjuet forteller nemlig Bunton at femspannet sitter på «veldig, veldig mange låter» som de aldri slapp – uten å kunne røpe noe mer om dem.

Gjengen skal etter rapportene fremdeles være gode venner, noe de også viste da de samlet seg og spilte under avslutningsseremonien til London-OL i 2012.

Se musikkvideoen til Spice Girls – «Wannabe»: