Tidenes kaldeste

Charlie Simpson klarte å komme i Guinness’ rekordbok.

I september meldte vi om planene Charlie Simpson hadde for et svært kjølig rekordforsøk. Nå har han gjennomført det som er et mareritt for alle gitarister; å spille utendørs i minus 30 grader, melder Music-News.

Charlie Simpson fikk nærkontakt med de «innfødte» da han spilte verdens kaldeste konsert. Foto: Skjermdump, Youtube.
Charlie Simpson fikk nærkontakt med de «innfødte» da han spilte verdens kaldeste konsert. Foto: Skjermdump, Youtube.

Spilte i minus 30

Planen var altså å reise til den lille «byen» Ojmjakon i Sibir, det kaldeste stedet i verden med permanent bosetting. Det er blitt registrert minus 72 grader på plassen. I Simpsons hjemland Storbritannia har de aldri registrert en lavere temperatur enn minus 27.

Etter en fire dagers reise var Simpson og følget hans framme og gjennomførte «giggen» som førte ham inn i Guinness’ rekordbok, spilt i minus 30 grader.

Foran nysgjerrige tilskuere spilte han de påkrevde 15 minuttene, og kunne bare ta pauser på 30 sekunder mellom låtene, henta fra hans nyeste album Young Pilgrim.

– En reise for livet

– Dette har vært en reise for livet og en konsert ulikt noe jeg noensinne trodde jeg skulle få oppleve i min karriere. Denne byen har verken tv eller radio, så de har hatt svært lite kontakt med denne typen musikk tidligere. Dette var definitivt «verdens første» på flere måter, sier Simpson ifølge Stereoboard.

– Det var uutholdelig kaldt, og å spille gitar med hansker var ikke et alternativ. Vi måtte pakke håndvarmere inn i ermene på jakken min før «konserten» for å holde blodet varmt og hindre frostskader på fingrene.

– Denne turen har vært tøff, men det føles fantastisk å ha satt en verdensrekord, Simpson.

Se Charlie Simpson spille «verdens kaldeste konsert» her: