Spotify er best

Den nye versjonen av programmet knuser Wimp.

Endelig kan du importere musikk fra datamaskinen din til Spotify! Den oppgraderte versjonen er spekket med gode, nye funksjoner.

I reset om å være det beste streaming-programmet for musikk, drar dermed Spotify langt fra konkurrenten Wimp.

Importer musikk

Du har sikkert opplevd hull i spillelistene dine i Spotify. Enten så mangler det en låt i et album, eller så er det umulig å finne noe som helst av den artisten du søker.

Dette er noe spesielt Beatles-fans og tilhengere av Metallica har fått erfare.

Hvis du har denne musikken liggende på harddisken din, kan du nå importere den til Spotify. Du kan også hente filer fra biblioteket ditt i Itunes og Windows Media Player.

Er du en ivrig abonnent av podcastene til for eksempel Radioresepsjonen eller FK-Fotball, betyr dette at du kan legge til disse podcastene i Spotify.

Filene du importerer kan lett lagres i spillelister og blandes med annen musikk i Spotify. Og det beste er kanskje at musikken du importerer også kan synkes til mobiltelefonen din.

P3 har også gjort sine spillelister tigjengelig i Spotify.

Klikk her for å se spillelistene, og abonnere på dem i Spotify.

Du kan nå importere Radioresepsjonen til Spotify. (Foto: NRK P3)
Du kan nå importere Radioresepsjonen til Spotify. (Foto: NRK P3)

Last ned nå

Spotify slapp den nye versjonen av programmet klokken 10, 27. april. De jobber nå med å spre denne versjonen til sine brukere. Det vil imidlertid ta litt tid før programmet er oppdatert hos alle brukerne.

Hvis du ikke liker å vente kan du gå inn her. For noen fungerer det nemlig å laste ned den oppgraderte utgaven.

Hvis du får lastet ned rett utgave, kan du slette det gamle programmet og installere det nye.

Del musikk med venner

Interaktivitet er et nøkkelord for oppgraderte Spotify. Versjon 0.4.3.0 gir deg mulighet til å koble Spotify opp mot Facebook og legge til venner derfra. Hvis du vet hva spotify-brukeren til en person heter, kan du også søke opp brukeren i søkefeltet.

Videre, kan du nå legge til vennene dine sine spillelister i ditt eget bibliotek. Har du en kul låt du gjerne vil dele med en kompis? Bare dra og slipp sporet ved navnet hans i sidebaren. Han vil deretter motta låta i  inboksen sin.

Egen profil

Med den nye versjonen av Spotify vil du få en egen brukerprofil som andre Spotify-brukere kan besøke. Her kan man se spillelistene, hvilke artister og låter du har hørt mest på, og hva som er favorittsporene dine.

Vennene dine kan også gå inn på profilen din og abonnere på spillelistene du har laget.

Hvis du ikke ønsker å dele musikksmaken din, er det selvfølgelig mulig å velge vekk denne funksjonen.

Dette er bare noe av alt det nye i Spotify. Klikk her for en fullstendig liste over alle de nye funksjonene i versjon 0.4.3.0.

Se en introduksjonsvideo av de nye funksjonene her: