Stalket mannlige kjendiser

Carly Rae Jepsen gikk ivrig til verks for å finne hovedrollen til sin nye musikkvideo. Se henne spille live hos Christine her!

Carly Rae Jepsen havnet på tredjeplass i Canadian Idol i 2007, men det var ikke før Justin Bieber tweetet om låten «Call Me Maybe» i 2011 at artistkarrieren skjøt fart for alvor. Låten nådde listetoppene i hele 19 land og på verdensbasis har 29-åringen solgt over 20 millioner album.

I disse dager er Jepsen på promoturné i forbindelse med sitt tredje studioalbum, E•MO•TION, og tok i den anledning turen innom Christine på P3.

Skrev over 200 låter

Christine og Carly i studio. Foto: NRK P3.
Christine og Carly i studio. Foto: NRK P3.

E•MO•TION, som slippes i sommer, inneholder samarbeidsspor med blant andre Sia og produsentstjerner som Peter Svensson, Mattman & Robin og Dev Hynes fra Blood Orange. Jepsen forteller til Christine at hun skrev over 200 låter i forbindelse med albumet:

– Jeg hadde omtrent to og et halvt år på å lage det, og tillot meg selv å eksperimentere og bruke god tid på å skrive låter.

Jepsen forteller videre at hun til enhver tid kjenner på trangen til å skrive nye låter:

– Det er ganske irriterende når jeg er i middagsselskap. Jeg soner vanligvis ut midt i en samtale og må finne frem penn og papir eller telefonen for å synge inn melodilinjer. Jeg blir inspirert uansett hvor jeg er, det er ganske rart, ler Jepsen.

Se Carly Rae Jepsen fremføre en medley av «Call Me Maybe» + «GOOD TIME» + «Tonight I’m Getting Over You»:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Yhigz0l6oV8]

 

Stalket mannlige kjendiser

I forbindelse med innspillingen av musikkvideoen til «I Really Like You» ønsket Jepsen at en mannlig kjendis skulle spille hovedrollen.

– Jeg ringte til en del forskjellige folk og fortalte de om konseptet. Det var ganske skremmende. Det var spesielt én kjendis som jeg ikke turte å ringe, helt frem til jeg fant et bilde av han på internett og tenkte «han blir også nervøs, han går også på toalettet, bare ring fyren!»

Da Tom Hanks, som er kompis med Jepsens manager, fikk høre om prosjektet ble han så begeistret at han rett og slett castet seg selv til videoen.

– Hans syns det var veldig morsomt at jeg drev og stalket mannlige kjendiser, men lurte fælt på hvorfor jeg ikke hadde tenkt på han. To dager før jul fikk jeg beskjed om at han ville være med i videoen. Det var den beste gaven jeg noensinne kunne ha fått, forteller Jepsen.

Se musikkvideoen til «I Really Like You» her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qV5lzRHrGeg]

 

Hør hele intervjuet her:

Carly Rae Jepsen intervju