Starter der hun slapp

Dagny slapp debutsingelen «Backbeat» i september, men rakk likevel å prege 2015. Oppfølgingsåret 2016 er proppfullt av festivalbookinger.

Dagny. Skjermdump, Skype
Dagny. Skjermdump, Skype

Før september 2015 var det ikke så mange i Norge som kjente til verken artisten Dagny eller hennes fulle navn Dagny Norvoll Sandvik. Så ble energibomba «Backbeat» sluppet. Den høstet en halv million Spotify-avspillinger på én drøy uke og fikk radiopremiere på Apples egen radiokanal Beats 1.

Dagny er en av 7 unge artister vi i P3 tror vil prege det kommende året. Vi bestemte oss for å ta en romjulsprat med det ferske stjerneskuddet. Delvis for å høre hva planene hennes er fremover, delvis bare for å høre hvordan jula har vært.

Se juledelen av intervjuet i videoen i toppen av saken.

Se også: 7 artister som vil prege 2016.

Jul og nestenferie

Dagny Norvoll Sandvik er en 25 år gammel Tromsøværing som til vanlig bor i London. Når vi snakker med henne er hun derimot hjemme i stua hos familien. Hun har tatt med seg trommisen sin og dratt til Norge.

Selv om hun drar tilbake til England tidlig i januar, er likevel ikke romjula hundre prosent ferie. Mellom gaveåpning og restefester jobber hun på Vinmonopolet. Hun understreker aktuelt nok at hun gjerne gir vintips til for eksempel en ribbemiddag.

Hvor stor forskjell er det egentlig på London og Tromsø?

– Det er ganske stor forskjell, hehe. Men det akkurat det som er så digg da! For jeg elsker London. Også har man liksom en greie der, men så elsker jeg å komme hjem igjen også.

For å vise akkurat hvorfor hun elsker Tromsø, holder hun opp et bilde hun har tatt på vei til jobb. Det er av morgenlyset over hjembyen.

Trives best med bandet

Etter at «Backbeat» har gått så bra, regner vi med at det har kommet en del forespørsler?

– Ja, det er jo noen låtskrivere jeg kunne tenke meg å jobbe med.

Hun forteller P3 at hun allerede har fått privilegiet av å jobbe med mange forskjellige låtskrivere. De hun synes det er aller gøyest å samarbeide med, er sitt eget band.

– Da vi gjorde «Backbeat» var vi i studio med bandet mitt. Og det var jo kjempeartig! Da har du liksom alle som du jobber med hele tida. Alle bestekompisene dine på en plass som spiller inn musikk, som er to av de tingene jeg liker aller best. Så det er også en veldig bra måte å gjøre det på.

Det nye materialet som kommer, hvor likt eller ulikt blir det «Backbeat»?

– Nei, det blir jo både og. Det blir ulikt nok så ikke det føles som om man spiller samme sang. Men fortsatt tror jeg det blir «uptempo».

Se også: Dagny spiller «Backbeat» live hos Christine

Dagnys Tromsømorgen. Skjermdump, Skype
Dagnys Tromsømorgen. Skjermdump, Skype

Hektisk vår foran seg

Hva skjer på nyåret?

– Konsert, konsert og mer konsert. Og innspillinger. Og kanskje noen turer over dammen.

Dagny. Foto: Privat
Dagny. Foto: Privat

«Over dammen» betyr studiotid i New York og Los Angeles. Det krever mye av en artist å følge opp en pangstart. «Backbeat» har nå blitt streamet halvannen million ganger på Spotify. Dagny er booket til en drøss festivaler i 2016, inkludert Trondheim Calling, Eurosonic, Øyafestivalen og by:Larm.

Å spille på springbrettet by:Larm, som går av stabelen i starten av mars, er en drøm for mange unge artister. Også for Dagny.

– Jeg har hatt lyst til å spille på by:larm veldig lenge, så det gleder jeg meg veldig til. Og jeg er jo norsk, så da har jeg et annet forhold til by:Larm enn for eksempel Eurosonic (tilsvarende festival i Nederland, red. anm.)

Senest i fjor spilte AURORA og Astrid S på samme festival. Om 2016 blir året Dagny henter hjem like stor suksess som de to, er litt for tidlig å spå. Men etter å ha sett hva «Backbeat» gjorde med spillelistene i løpet av høsten som akkurat er over, er vi i hvert fall optimistiske.