Stevie Wonder til Grammy-scenen

Forener krefter med duoen bak en av fjorårets største hits.

26. januar er det igjen klart for utdeling av den gjeveste musikkprisen, Grammy Awards, i Los Angeles.

Blant de som er nominert til flere priser er den elektroniske duoen Daft Punk, som står bak en av årets største hit «Get Lucky».

Siden utgivelsen av albumet Random Access Memories har den franske duoen ligget lavt, men nå skriver Rolling Stone at de for første gang siden albumslippet vil spille under årets Grammy.

Les også: Historien bak Daft Punks hjelmer

Fem nominasjoner

Og det er ikke med hvem som helst. «Get Lucky»-duoen skal nemlig stå på scenen sammen med soulsangeren Stevie Wonder, skriver nettsiden. I tillegg vil også Pharrell delta under Daft Punks opptreden 26. januar.

Daft Punk er nominert til hele fem priser, blant annet i kategoriene «Årets album», «Beste Dance/Elektronica album» og «Beste pop duo/gruppepresentasjon», og flere i P3 Musikk-redaksjonen trakk fram den franske duoen i fjorårets oppsummeringer.

Jay Z med flest nominasjoner

jay z_grammy

Det er derimot rapkongen Jay Z som er representert med flest nominasjoner, og kan hanke inn hele ni statuetter. Da han i fjor var på besøk i Oslo fikk han P3s anmelder til å trille terningkast fem, der han skrev blant annet:

«Jay Z trenger ikke å gjøgle og løpe rundt. Det er han alt for gammel til. Jigga har til gjengjeld en markant tilstedeværelse i all sin enkelhet og sterkere låtkatalog enn noen andre rappere som har bikket førti».

Les også: Kanye West misfornøyd med to Grammy-nominasjoner

Justin Timberlake, Kendrick Lamar og Macklemore & Ryan Lewis er alle nominert til syv priser hver, mens en av 2013s mest omtalte artister, Miley Cyrus, ikke er å finne på lista over de nominerte.

Grammyprisen deles ut for å hedre førsteklasses innsats i musikkindustrien.

Se hele listen over de nominerte her.

Stevie Wonder – «I Just Called To Say I Love You»:

http://youtu.be/QwOU3bnuU0k

Daft Punk – «Get Lucky»:

Jay Z – «Holy Grail»:

http://youtu.be/6AIdXisPqHc