Stjernekamp: Blues

I kveldens Stjernekamp blir artistene testet for sine evner i blues. Vi anmelder låt for låt.

Se hele sendingen her:

Heine Totland – «Let The Good Times Roll» (BB King)

Av: Sam Theard, Fleecie Moore (1946)

Heine Totland koser seg med blues-klassikeren. Han vrikker og smiler seg igjennom låta som en ekte blueshelt. Det mangler litt rasp i stemmen og det blir litt snilt. Men en proff og trygg artist på scenen i dag. Terningkast 4.

Alexander Pavelich – «Crossfire – Stevie Ray Vaughan»

Av: Bill Carter, Ruth Ellsworth, Chris Layton, Tommy Shannon, Reese Wynans (1989)

Alexander er full av selvtillit og hopper og danser rundt på scenen, kanskje med de mer klassiske bluesartistbevegelsene. Har valgt en låt som passer stemmen has godt, men den blir litt lite å spille på vokalmessig. Burde kanskje ha valgt en annen låt. Terningkast 3.

Ella Marie Hætta Isaksen – «Further On Up the Road – Eric Clapton»

Av: Don Robey, Joe Medwick Veasey (1957)

Ella Marie Hætta Isaksen med en fin tolkning av bluesklassikeren. Hun vrenger fint med stemmen og varierer fint. Hun er sjarmerende og virker mer selvsikker enn sist uke. Terningkast 4.

Ulrikke Brandstorp – «Evil Gal Blues»

Av: Aretha Franklin

Ulrikke elsket opera og med blues må hun hente fram er annen råhet. Men også denne sjangeren fikser hun. Hun leker seg igjennom låta. Dessuten er hun fantastisk samkjørt med bandet og virker å ha full kontroll, både over stemmen og publikum. Terningkast 5.

Chris Holsten – «Born Under a Bad Sign – Albert King»

Av: Booker T. Jones, William Bell (1967)

Chris Holsten har en stemme som passer kjempefint til bluessjangeren, kanskje litt ekstra godt hjulpet av en forkjølelse. Han synger kontrollert og elegant gjennom nesten hele låta. Det er litt syrlig noen steder, men han er likevel overbevisende i kveld. Han framstår som en kul bluesartist. Terningkast 5.

Terningkast 6Ole Børud – «I Love You More Than You’ll Ever Know – Blood, Sweat & Tears»

Av: Al Kooper (1968) (1967)

Nok et fint bluesinnslag i kveldens Stjernekamp. Kveldens beste! Ole Børud er på hjemmebane med sjangeren. Både sang og gitarspill sitter ei kule. Dette er blues og innlevelsen er nydelig. Terningkast 6.

Da er vi ferdig med blues og gruppeoppgaver venter. Ulrikke, Chris og Alexander skal synge på spansk! De må rett og slett lære seg landeplagen Despacito fra 2017. Ella Marie, Heine og Ole har fått en annen monsterhit, nemlig Gangnam Style.

Terningkast 6GRUPPEOPPGAVE – Ulrikke, Chris og Alexander: «Despacito»

Originalartist: Luis Fonsi ft. Daddy Yankee (2017)
Av: Luis Rodríguez, Erika Ender, Ramón Ayala

Dette kunne blitt en høydare på danskebåten! Her er det mye sjarm og humor. Men det ble litt for sidrumpa og tungpusta til å få høyeste terningkast i kveld. Juvelen i gruppe er Ulrikke. Terningkast 4.

Terningkast 6GRUPPEOPPGAVE – Ella Marie, Heine og Ole: «Gangnam Style»

Originalartist: PSY (2012)
Av: Park Jae-sang, Yoo Gun-hyung, Dansere fra Team Quickstyle(2017)

Selvsikkert og lekent framfører dette rare trehodete trollet landeplagen Gangnam Style. Alle tre leker og koser seg igjennom hele låta. Litt på hæla av og til, men Ella Marie, Heine og Ole lo og lekte seg igjennom hele låta. Ella Marie var kul, de to herrene var en fest de også. Terningkast 5.

Ragna Nordenborg