Rap-talent koblet til drap

17 år gamle Chief Keef er et av de heiteste navnene i hiphop-verdenen. Nå er Chicago-rapperen koblet til et drap.

Chief Keef. (Foto: Promo)
Chief Keef. (Foto: Promo)

Chief Keef, en 17 år gammel rapper fra Chicago hvis ekte navn er Keith Cozart, har det siste året fått mye oppmerksomhet via YouTube og diverse miksteiper som Back From The Dead og Bang.

Tenåringens så langt mest kjente spor, «I Don’t Like», er til og med blitt remikset av Kanye West, som også er fra Chicago. Nå har rapperen landa en plateavtale med Interscope, som blant annet huser 50 Cent og Eminem.

Video: Se P3 Musikks intervju med 50 Cent

Men allerede nå er det en del kontroverser rundt den unge hardhausen. Musikkbloggen Pitchfork har trukket tilbake et videointervju med rapperen, som ble filmet mens han løsnet skudd på en skytebane. Mark Richardson, Pitchfork-redaktøren, har beklaget at videoen ble lagt ut, og innrømmer at det var både ufølsomt og uansvarlig av nettstedet å legge ut intervjuet, skriver New York Times.

Kan miste plateavtale

Videointervjuet var riktignok spilt inn for en del måneder siden, men grunnen til at videoen nå er fjernet fra nettstedet er drapet på Joseph «Lil Jojo» Coleman, en annen ung Chicago-rapper. På tirsdag ble Lil Jojo, som ble atten år, skutt fem eller seks ganger ved nabolaget Englewood i Chicago. Han hadde tvitret hvor han holdt til før drapet.

Lil Jojo var involvert i en ordkrig med flere rappere i Chicago, blant annet Chief Keef. Coleman hadde også en tvist med Black Disciple, en lokal gategjeng. Nå etterforsker politiet om Colemans død kan bli koblet til enten sistnevnte gjeng eller Chief Keef.

Bare timer etter drapet dukket det en melding på Chief Keefs Twitter-konto som latterliggjorde Colemans død. Chief Keef har i etterkant uttalt at kontoen hans ble hacket. Uansett har tweeten ført til store reaksjoner, og sjefene ved Interscope avventer en avklaring på om den unge rapperens forklaring stemmer, og hvorvidt han er involvert i drapssaken.

Chief Keef – «I Don`t Like»: