Store i Japan

Norske Team Me er i ferd med å oppleve suksess langt utenfor landegrensene. Møt de hjemvendte heltene i ukens Lydverket!

– Alt var helt perfekt. Hvert eneste øyeblikk. Jeg kan ikke plukke ut bare én ting – alt var bare utrolig bra.

Ordene kommer fra en japansk jente som har reist i timer på buss for å se et av sine nye favorittband – Team Me fra Hedmark, Norge. Og hun er langt ifra alene. Da bandet nylig spilte konserter i Japan, ble de slått av den ekstatiske mottagelsen, forteller de til Lydverket.

– Som en rockestjerne

– Det er litt kult å si det, men jeg følte meg skikkelig som en rockestjerne da jeg kom dit. Det er helt sjukt, egentlig, sier Magnus Drogsås Hagen, bandets grunnlegger og frontfigur.

Les mer om Team Me her! 

Team Me har riktignok hatt en bratt, oppadgående karrierekurve siden de livedebuterte i Urørtfinalen i januar 2010. I fjor kom debutplaten To The Treetops!, som sørget for at bandet hanket inn Spellemannpris i popkategorien tidligere i år, og kritikkene har vært overstrømmende – både for albumet og konsertene. Likevel var de ikke forberedt på kjærligheten utenfor landegrensene.

– Vi fikk høre at vi hadde solgt litt EPer, og at skivesalget hadde gått bra, sier Marius. Uno Møller Christiansen supplerer:

– Jeg tror ingen av oss visste hvordan det egentlig var. Når vi kom, var det sånn «er det oss de er her for?».

Øverst i saken ser du et utdrag fra ukens Lydverket. Hele intervjuet, flere klipp fra turneen og liveopptreden på Lydverkets intimscene ser du i reprisesendingene på NRK3 mandag 15. oktober kl. 22.50 og NRK1 tirsdag 16. oktober kl. 23.15.

NB! Bildene fra Japan er hentet fra dokumentaren «Sayonara Elverum». Den har premiere på Sentrum Scene fredag 7.desember.