Supersamarbeidet snart klart

I 1983 spilte Freddie Mercury og Michael Jackson inn flere låter sammen. Nå, nesten 30 år senere, skal disse låtene være ferdige.

Roger Taylor, trommeslager i Queen, avslørte i et intervju med Classic Rock Magazine at bandet den siste tiden har jobbet med låtmateriale som enda ikke er utgitt.

Blant disse er låter som den avdøde vokalisten Freddie Mercury gjorde sammen med «kongen av pop», Michael Jackson.

Michael Jackson på scenen i Singapore i 1993. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Roslan Rahman)
Michael Jackson på scenen i Singapore i 1993. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Roslan Rahman)

May har vært mest aktiv

Det er gitarist og bandkollega Brian May som har vært mest aktiv med låtarbeidet.

– Brian har jobbet en del med gamle låter i det siste, blant annet noen av sangene Freddie gjorde med Michael, fortalte Taylor til rockemagasinet.

Les også: Bond-stjerne ønsket som Freddie Mercury

Trommisen kunne også fortelle at låtene er så godt som ferdige, men vet ikke helt når de blir tilgjengelige for publikum.

– Låtmaterialet har ligget der i mange år, men Michael Jackson-boet har ikke visst helt hva de ville gjøre med det. Vi tenkte derfor at vi kunne gjøre dem ferdige, så får vi se.

Tre samarbeidslåter

Det skal være snakk om tre duetter som ble spilt inn i Jacksons hjemmestudio i 1983, som nå skal bli gitt ut. Grunnen til at låtene ikke har kommet ut før, er at superstjernene ikke hadde tid til å ferdigstille prosjektet på denne tiden.

Les flere saker om Queen | Les flere saker om Michael Jackson

Men nå ser det altså ut som samarbeidet endelig skal få se dagens lys, og Roger Taylor mener de «nye» sangene holder høy kvalitet.

– Låtene er ganske bra – én av dem er fantastisk, fortalte briten til Classic Rock Magazine.