Svensk suksess for Margaret

ESC-finalisten gjør det bra på salglistene hos söta bror.

Margaret Berger. (Foto: NTB Scanpix, AFP, John MacDougall)
Margaret Berger. (Foto: NTB Scanpix, AFP, John MacDougall)

Trønderen gjør det veldig bra etter Eurovision Song Contest, spesielt i Sverige – et marked norske artister ønsker å komme inn på, men få klarer.

Berger er en internasjonal artist for svenskene, ikke en norsk en.

Det har gått på skinner siden den hederlige fjerdeplassen for Margaret Berger. – Jeg ser på dette som en utrolig start på en europeisk karriere som jeg er veldig klar for å gå løs på, sa Berger etter finalen.

– En drøm går i oppfyllelse

Nå ser det ut som at drømmen kan gå i oppfyllelse: «I Feed You My Love» er nå B-listet på svensk P3 og C-listet på svensk P4. Hun ligger på 3.plass på svenske iTunes-listen og er inne på listene i en rekke andre europeiske land.

– Bare det å få utvidet markedet for musikken min er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg håper at dette vil føre til at svensker og andre europeere får med seg det kommende tredjealbumet mitt, sier Berger om salglistesuksessen til P3 Musikk.

Kvalitet på «I Feed You My Love»

Dagbladet-anmelder Rannveig Falkenberg-Arell. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Dagbladet-anmelder Rannveig Falkenberg-Arell. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Dagbladet-anmelder Rannveig Falkenberg-Arell har en forklaring på hvorfor norsk musikkeksport til nabolandet ikke har vært glovarmt.

– Svenskene har alltid vært flinke på pop selv, og har dermed ikke hatt noe skrikende behov for «det beste fra Norge», sier hun.

Journalisten understreker at Berger har først og fremt levert en god låt og opplever dermed suksess.

– For Margaret er nok nøkkelen at hun med ESC først og fremst blir en internasjonal artist for svenskene, ikke en norsk en. Hun har fått masse eksponering og har en bra låt, og da spiller det ingen rolle hvor hun kommer fra, mener Falkenberg-Arell.

Se Margaret Berger fremføre «I Feed You My Love» på ESC-finalen i Malmø:
http://youtu.be/o0oOHZxZ_iI