Brown tatt for dopbruk

R&B-sangeren Chris Brown har testet positivt på en doptest. Nå vil en Los Angeles-dommer undersøke om han har brutt prøvetid-regelene.

Virginia-artisten har med sine fem album blitt en av de største R&B-stjernene i verden. Fortune, sangerens siste album, har fått middels kritikker, men sporet «Don`t Wake Me Up» har nådd i overkant av 36 millioner visninger på Youtube.

Chris Brown er for øvrig norgesaktuell – 17. november gjester han Oslo Spektrum. Brown har vært i Norge før, men den gang kun for intervjuer og en TV-opptreden. R&B-sangeren vant for øvrig en Grammy-pris tidligere i år for albumet F.A.M.E, i kategorien beste R&B-album.

Les: Chris Brown og Usher til Norge

Chris Brown mottok Grammy-pris i år. (Foto: NTB Scanpix, AP, Matt Sayles)
Chris Brown mottok Grammy-pris i år. (Foto: NTB Scanpix, AP, Matt Sayles)

Hørt om Chris Brownout?

Men 23-åringen har tilbragt mye tid i rampelyset for andre ting enn sin vellykkede musikk-karriere. I 2009 ble han dømt for å ha utøvd vold mot Rihanna, sin daværende kjæreste og et av tidenes største popidoler. Dette har naturlig nok fulgt Brown siden hendelsen.

Nylig har et kanadisk selskap gitt muligheten til å fjerne artisten fra nettet, i hvert fall delvis. Dette kom som en følge av at Brown visstnok har tatovert en forslått kvinne på halsen.

– Etter det forrige stuntet til Chris Brown – tatoveringen – fant vi ut at vi måtte ta saken i egne hender, forklarer kanadiske AUX. Programmet heter Chris Brownout.

Les: Nå kan du sensurere bort Chris Brown

Testet positivt for dopbruk

Siste nytt er at han har testet positivt for bruk av marijuana. Testen ble utført i juni i Virginia, hvor han avtjener samfunnstjeneste. Han er halvveis i sin fem år lange prøvetid etter å ha mishandlet eks-kjæresten. Men nå undersøker en Los Angeles-dommer om artisten har brutt prøvetid-reglene. Dommeren skal også se nærmere på om Brown har brutt reise-reglementet knyttet til prøvetiden, og om han har fullført samfunnstjenesten, skriver Reuters.

Ifølge et dokument fra Virginia-politiet har artisten fullført 1402 timer samfunnstjeneste, som innebar alt fra søppelplukking og vasking av biler til maling av stall, skriver Billboard.

Dommer Patricia Schnegg sier at obligatorisk narkotikatesting ikke er en del av Browns prøvetid, men hun påpeker artistens ansvar som forbilde for unge mennesker. Derfor har dommeren planlagt et rettsmøte 1. november, for å avgjøre om han har brutt prøvetiden.

– Mange unge mennesker ser opp til deg. Hva du gjør og sier påvirker disse folka, sa Schnegg til Brown i retten på mandag.