The Hives tapte i retten

Må punge ut fire millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

Pelle Almquist. (Foto: NTB Scanpix, AP, Jean-Christophe Bott)
Pelle Almquist. (Foto: NTB Scanpix, AP, Jean-Christophe Bott)

Det svenske rockebandet The Hives har havnet i skikkelig økonomisk trøbbel, og det blir ikke bedre etter at de i dag, ifølge Aftonbladet, tapte rettssaken mot innspillingsstudioet Tambourine Studios.

Må hoste opp

The Hives saksøkte tidligere i år Tambourine Studios for å ha misbrukt fullmakten over bandets økonomi, men Malmö tingrett var altså ikke enige i det, og frifant studioet fullstendig.

Les også: The Hives vil fortsette i 20 år til

Retten bestemte også at rockebandet må betale både erstatning og saksomkostninger til Tambourine, en sum på over 4 millioner svenske kroner.

The Hives kommenterte dommen i en e-post til Aftonbladet, der de går til angrep på tingretten i Malmö.

– Det er trist at det står så dårlig til med yrkesstolthet i de skånske tingrettene.

The Hives vil ifølge Aftonbladet anke saken.

Ikke første rettssaken

Tvisten mellom The Hives og Tambourine er del av en større floke, hvor flere band har fått økonomien sin styrt av selskapet, og har havnet i økonomisk uføre etter det. Grunnen til det er at Tambourine Studios har hatt et internt system, der penger mellom de ulike bandenes selskaper ble lånt ut til hverandre, angivelig uten deres viten.

– Denne saken handler kun om hvorvidt Tambourine har tatt for mye betalt når de fakturerte for lånekarusellen de selv har funnet på, uten klientenes viten eller samtykke, skrev The Hives i en e-post til Aftonbladet.

Les også: Svensk suksessoppskrift

Tidligere i år ble det kjent at The Hives skal ha lånt over 41 millioner svenske kroner av det popbandet The Cardigans, uten at noen av partene visste det. Det havnet også i retten, og The Hives ble i april dømt til å betale tilbake hele pengesummen. Denne saken er også blitt anket, og skal opp i lagmannsretten.

Se musikkvideoen til The Hives – «Tick Tick Boom»: