Tilbudt frihet mot å trekke voldtektsanklage

Kesha med nye avsløringer rundt søksmålet mot Sony og Dr Luke.

Det har gått en kule varmt rundt popartisten Kesha (28) de siste månedene. Tidligere i år saksøkte hun sin produsent og samarbeidspartner Lukasz Gottwald (42) for seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmessig misbruk.

Les også: Ødelegger karrièren hennes

Kesha mener nå at hun har fått et tilbud om å bryte ut av kontrakten med Sony mot at hun trekker påstandene mot Dr Luke. Dette impliserte hun via en post på Instagram i går kveld.

– Jeg har blitt tilbudt frihet mot at jeg lyver og sier at jeg aldri ble voldtatt gjennom en offentlig beklagelse, skriver Kesha på sin instagramprofil.

– Jeg har ikke voldtatt Kesha

Det var i oktober 2014 Keshas anklager mot Dr Luke først nådde offentligheten. Artistens karrière har siden blitt satt på pause på grunn av den juridiske kampen rundt kontrakten hennes med plateselskapet Sony, som binder henne til ytterligere tre til fire albumutgivelser med Dr Luke.

Dr. Luke, på sin side, erklærte seg selv uskyldig via Twitter hvor han skrev at anklagene er falske.

– Jeg har ikke voldtatt Kesha og jeg har aldri hatt sex med henne. Jeg og Kesha har vært venner i mange år og hun har vært som en lillesøster for meg.

Artistkolleger med støtteerklæringer

I slutten av februar avslo New Yorks høyesterett begjæringen hvor hun ba om å få lage musikk utenfor plateselskapet Sony og uten Dr Luke. Store navn og kolleger som Demi Lovato, Adam Lambert, Iggy Azalea, Zara Larsson, Kelly Clarkson, Ariana Grande, Lorde og Lady Gaga var noen av artistene som viste sin støtte til Kesha via Twitter.

Popikonet Taylor Swift slo på stortromma og donerte like gjerne bort 250 000 dollar, som tilsvarer i overkant av 2 millioner kroner, til Kesha for å vise sin støtte. Flere, deriblant Demi Lovato, var skeptiske til at Swift brukte penger i stedet for ord og handlinger i denne saken.

Demi Lovatos tweet om Taylor Swifts donasjon til Kesha har nå blitt slettet . (Foto: Skjermdump)
Demi Lovatos tweet om Taylor Swifts donasjon til Kesha har nå blitt slettet . (Foto: Skjermdump)

Les også: Taylor Swift med milliondonasjon til Kesha

– Jeg føler at fansen min beskytter meg

Det var først i 2013 de første ryktene rundt Keshas forhold til Sony og produsenten Dr Luke begynte å spinne. To album etter hennes debut i 2009 mente både Kesha og fansen hennes at hun ble holdt i tøylene av produsenten sin. Fansen hennes startet allerede da en underskriftskampanje mot Dr. Luke, som de hevdet kontrollerte henne som en marionettedukke. Underskriftskampanjen samlet nesten 3500 signaturer.

– Jeg føler at fansen min beskytter meg. De vil bare se meg vokse som artist, noe jeg også vil. Forhåpentligvis i fremtiden er jeg i en posisjon hvor jeg kan gi ut en ballade eller mer sårbar sang, uttalte Kesha i et intervju med Rolling Stone rundt underskriftskampanjen.