Med anonym Tinder-konto søker «David» etter kvinner som liker å bli bundet fast

«David» (26) er en av mange som finner nye sexpartnere til «kink» og BDSM på Tinder.

Han skriver at han er 26 år, og at han ser etter kinky damer som liker å bli bundet fast. Han møter deg gjerne samme dag om du er interessert. De han søker kan være alt mellom 18 og 50 år – eller enda eldre.

Så lenge de er kvinner, gira på bondage og klare for sex.

Foto: Skjermbilde, Tinder

?? Sveip til høyre for BDSM

Hvis du bruker Tinder har du mest sannsynlig lagt merke til dem. De har gjerne anonyme bilder av skinnende kropper i sexy positurer.

Ofte har profilene et like mystisk profilnavn. P3.no har intervjuet noen av Tinder-sveiperne som skiller seg ut i mengden – og intervjuet finner også sted på nettopp Tinder.

POPULÆRT: «David» er ikke alene om BDSM-profilen på Tinder. Enkelte av bildene er fiktive eller manipulert av hensyn til personvern. Illustrasjon av Veronica Falsen Hiis

? Anonym markedsfører

To bilder i svarthvitt viser et par lange, muskuløse bein. De er glattbarberte og skikkelsen er iført en svart truse. Det siste Tinder-bildet er like anonymt og viser ryggen til en kortklipt mann.

Foto: Skjermbilde, Tinder

Han skriver på profilen sin at han er 190 centimeter høy, og til P3.no forteller han at han jobber med markedsføring til daglig.

Jeg spør rett ut om de har noen form for kink-erfaring.

Han vil ikke avsløre identiteten sin. For «kinken» er kun mellom ham og de han møter. Vi kaller ham for «David».

I appen ser han etter kvinner som er nysgjerrige på «kink» eller har erfaring med det fra før.

– Fremgangsmåten er veldig enkel. Jeg spør rett ut om de har noen form for kink-erfaring. Fra der starter samtalen, skriver 26-åringen.

Kink er et begrep brukt om ukonvensjonelle seksuelle praksiser, konsepter og fantasier.

⛓ BDSM på Tinder

– Jeg tror Tinder funker fordi kvinner føler seg litt mer anonyme enn i andre sosiale medier. Det virker som svært mange kvinner har tenkt tanken, men ikke har turt å åpne seg om det til partner, venner eller lignende. BDSM kan være tabubelagt.

BDSM er en seksuell fetisj som ofte innebærer at én person er dominant mens en annen eller flere er underkastet den dominante. Personen som dominerer kan kalles en dominatrix hvis det er en kvinne, og domme eller dom hvis det er en mann.

– Jeg blir kontaktet av damer som er alt fra leger til advokater. Det er ingen fasit på hva slags kvinner som er nysgjerrige, forteller han.

Han inviterer gjerne damene hjem til seg, eller møter de på et hotell.

Viser du at du er litt interessert i kink, så blir det interessant uansett hvordan du ser ut!

? Møter kvinner i forhold

«David» sveiper bare på kvinner. Hvordan de ser ut er ikke så viktig, så lenge han synes personen er attraktiv. Det aller viktigste er at de er nysgjerrige og viser interesse.

– Viser du litt interesse for kink, så blir det interessant uansett hvordan du ser ut!

Foto: Skjermbilde, Tinder

Han påstår at interessen var så stor at han til slutt måtte skaffe seg Tinder Gull – et appmedlemskap som koster penger og gir muligheten til å se hvem som har sveipet til høyre på deg først.

En høyresveip betyr at man ønsker å matche med vedkommende.

Ifølge 26-åringen fikk han mellom 30 og 50 matcher i løpet av de første 20 timene på datingappen.

«David» påstår at han har møtt over ti ulike kvinner gjennom Tinder. Selv er han ikke i et fast forhold, men han har møtt kvinner som har partnere.

Foto: Skjermbilde, Tinder

– De har fått lov av sin partner til å utforske denne siden av seg selv, sier «David».

– Du har jo selv en ganske anonym profil. Hva er grunnen til det?

– For meg så blir det mye mer interessant. Det skaper en nysgjerrighet. Jeg er generelt veldig hemmelighetsfull, så det blir helt naturlig i en slik setting. Jeg er veldig usikker på om det ville vært like spennende om BDSM var en helt naturlig norm i dagens samfunn, forteller han.

?? – De vet jo ikke om bildene mine er av meg

Foto: Skjermbilde, Tinder

Selv har han aldri følt seg utrygg på Tinder. Sikkerhet er aller mest et spørsmål for damene, mener han.

Han starter ofte med Snapchat for å bli bedre kjent med de han ønsker å bygge en relasjon til. Her utveksler de bilder før de møtes.

Han hevder at kvinner gradvis blir mer komfortable og føler seg litt tryggere gjennom Snapchat.

– De vet jo ikke om Tinder-bildene mine er av meg. Det kan man jo aldri vite. Se på Ted Bundy. Kone, barn, familie, venner og en god jobb. Han lurte jo alle, skriver han til P3.no.

Ted Bundy var en amerikansk seriemorder som drepte flere titalls kvinner på 70-tallet.

– Det jeg prøver å si er at man faktisk aldri vet.

??‍♂️ Ikke alltid vellykket

Samme dag som P3.no matcher med «David» skal han møte en ny kvinne. Han forteller at det er under ett døgn siden de begynte å snakke.

Men møtet går ikke som håpet. Klokken 17:27 tikker inn en ny melding til P3.no.

– Konklusjon: Det var jævlig dumt, skriver han, før han fortsetter:

– Å leke på første møte. Vi hadde kun snakket sammen i underkant av et døgn, svarer han.

– Hva skjedde?

– Kort fortalt null kjemi. Vi var sammen i rundt 30 minutter. Jeg ler fortsatt av hendelsen, og håper artikkelen er en lærepenge til unge, kåte ungdommer.

??‍⚕️ Tuva Fellman: Ikke uvanlig at folk søker BDSM på Tinder

NRK P3s sexolog og Juntafil-programleder Tuva Fellman sier at det er stor interesse for BDSM og kink, og forteller at hun stadig får henvendelser om temaene i jobben som sexolog og journalist.

Tuva Fellman. Foto: NRK P3

Hun synes det er positivt at folk som «David» er på Tinder, for det kan åpne seksualiteten til andre. 

– Mange tenker ofte på fetisjer som BDSM som veldig ekstreme. Men det er ikke nødvendigvis så vilt som det høres ut som. Det er derfor ikke uvanlig at folk som liker kink er på Tinder. Samtidig finnes det nettsider som FetLife, som spesifikt er laget for folk som liker fetisjer, sier Fellman.

? Råd til deg som vil oppsøke BDSM på Tinder

Hvis du skal møte noen gjennom Tinder, enten det er for kinky sex eller et stevnemøte, fortell minst én person at du skal møte noen du ikke kjenner. Det er Linda Anette Storlis råd til unge mennesker som sveiper på Tinder.

Hun er familieterapeut og har skrevet masteroppgave om nettdating.

– Men man må alltid først og fremst ta vare på seg selv. Vær forsiktig med hvem du kontakter og hvem som får komme innpå, sier Storli og legger til:

Linda Anette Storli. Foto: Privat

– Vær fornuftig og rasjonell. Du bør vite selv hva du går til og vite hva du ønsker å oppnå med et møte med en fremmed. Ikke vær naiv.

Tuva Fellman sier at det kan være lurt å oppsøke fetisj-klubber og -organisasjoner hvis man er nybegynner. Disse omgivelsene er tryggere sammenlignet med å møte fremmede på datingapper, mener Fellman.

– Min anbefaling til unge som søker BDSM på Tinder er å lese seg opp, vite hva man har lyst til å gjøre. Og husk at det aldri er for sent å trekke seg, sier Fellman.


??‍? P3.nos journalist matchet med kildene på Tinder til dette formålet. Vi har informert de om at samtalen brukes til intervju, og alle intervjuobjektene har godkjent premissene. P3 har ikke møtt «David» i virkeligheten og kjenner ikke til hans identitet.

LES MER: