Tinie Tempah vil bli russ

Tinie Tempah er blitt en ekte norgesvenn, og er klar for norsk russetid!

Etter en kortere seanse som oppvarming for Drake for drøye to uker siden, er Tinie Tempah tilbake i Norge. I dag besøkte han Popsalongen, hvor han kunne avsløre at han hadde falt for måten norsk ungdom feirer endt skolegang på.

Han starter i kveld sin norgesturné med konsert på Studentersamfundet i Trondheim. Deretter reiser den unge briten til Oslo og Bodø, før han avslutter med russen på landstreffet i Stavanger.

La merke til russen

Tempah har lagt merke til den sære og tradisjonelle feiringen som for tiden foregår i det ganske land.

– Jeg har sett noen ungdommer vandrende rundt i noen klær som ikke ser særlig rene ut, sier Tinie Tempah når han blir spurt om russen.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2012/05/C__Digas_DigaPostAudio_FraDigas.mp3|titles=Intervju Tinie Tempah]

Tinie Tempah eller Patrick Junior Chukwuem Okogwu, som han egentlig heter, debuterte allerede som 18-åring på britiske radiokanaler. Fire år etter kom debutalbumet Disc-Overy, som havnet på førsteplass på de engelske hitlistene.

Les også: Lydverkets anmeldese av “Disc-Overy”

Toppet listene

Singlene “Pass Out” og “Written In the Stars” havnet også øverst på singellistene i Storbritannia samme året. Nå er Tinie aktuell med den Stargate-produserte hitsingelen “Till Im Gone” sammen med den amerikanske Pittsburgh-rapperen Wiz Khalifa.

Og Tinie Tempah synes russetiden er noe flere land burde innføre.

– Når man er ferdig med vidergående står man ovenfor et viktig steg ut i den neste delen av livet. Å kunne feire dette med å feste i sytten dager i strekk, er noe alle bør ha muligheten til, sier Tempah.


Les også: Anmeldelse av Tinies opptreden på Hove-festivalen i fjor