– To har allerede kastet opp

Se hvordan det gikk da programlederne spiste larvetaco på direkten.

Skepsisen var til å ta og føle på i studio da det ble klart at larver sto på menyen.

Line Elvsåshagen, som selv spiste en levende larve da hun besøkte regnskogen tidligere i høst, utfordret programlederne av P3aksjonen til å spise en ekte regnskogsvariant av den meksikanske fredagsfavoritten.

– Dette vil ødelegge taco for alltid, var reaksjonen til en meget skeptisk Ronny.

Og det ble en del brekninger, lett oppkast og syting da larvetacoen skulle i munnen.

Silje og Niklas brakk seg begge to. Tuva kastet opp og måtte ha flere runder med servietter og oppkastpose. Det så også ut til at Ronny måtte krype til spykorset, men han mente selv han klarte seg bra:

– Jeg spytta bare, og brakk meg samtidig.

Den eneste som hadde noe positivt å si om larvene var Silje:

– De smaker potetgull!

Tror du at larvetaco er noe for seg? Bare prøv, vi har oppskriften!


Larvetaco à la P3aksjon
Kokk Lars Erik Vesterdals oppskrift til 4 peroner.
Tacoskjell
100 gram larver
2 tomater
200 erter
1 liten boks mais
1 boks bønner (brune)
2 ss spisskummen
1ss koriander
1ss kajennepepper
Ost
Rømme
salt
Solsikkeolje
Varm opp og bland tomater, erter, mais og bønner i en kjele og smak til med krydderet.
Frityrstek larvene i solsikkeolje i en liten kjele.
Fyll tomat- og bønneblandingen nederst i tacoskjellet. Legg så ost og rømme. Dander med sprø larver på toppen.