– To romvesener som har sex

Marius Asp og Gunnar Greve synset friskt om nye låter fra Lady Gaga, Dreamon og Arcade Fire i Christines låtpanel.

Hver fredag samles Christines låtjury for å gi en uhøytidelig vurdering av ukens tre viktigste låter. Denne gangen var det artistmanager og hiphopguru Gunnar Greve og P3s egen Marius Asp som sto for låtsynsingen.

Her kan du høre hele fredagens Christine-sending!

Albumcoveret til Reflektor. Foto: Promo
Albumcoveret til Reflektor, som slippes 28. oktober. «Afterlife» er andre singel fra det kommende albumet. Foto: Promo

Arcade Fire – Afterlife

Det kanadiske poporkesteret Arcade Fire har lagt ut sitt etterlengtede fjerde album for streaming, fire dager før Reflektor utgis offisielt. Selv om Gunnar påpekte at den storslagne indiepopen Arcade Fire står for er et stykke unna hans ekspertiseområde, var panelet mer enn klare for å sjekke om den nye singelen står til de enorme forventningene.

Gunnar: – Nå begynner indieverdenen og elektronikaverdenen å møtes. Dette er mer synthbasert enn til vanlig fra Arcade Fire.

Marius: – Det er mye mer lekent enn det har vært før. Arcade Fire er et band jeg forbinder med mye mer alvor og inderlighet. Her har de fått med seg James Murphy fra LCD Soundsystem også.

Christine: – Jeg har også følt at de alltid har vært litt for alvorlige, og det har ikke vært et band for meg. Dette er første gang jeg har følt at det er noe jeg kan like.

Gunnar: – Men det er fortsatt melankolsk og dystert, selv om det er uptempo.

Christine: – Joda, det er fortsatt ganske jamrete. Jeg kommer nok ikke til å høre på den hjemme.

Gunnar: – Jeg synes det er friskt, og litt mer uptempo enn jeg hadde forventet. Samtidig har de holdt på melankolien og det dystre, som åpenbart er litt av identiteten og signaturen.

Marius: – Det låter veldig fint, med både det lekne og det storslagne som jeg liker veldig godt.

Marius: hjerte7

Gunnar: hjerte6

Sjekk ut den blodferske Arcade Fire-singelen på YouTube!

Dreamon – We On

"We On" er ferskeste singel ute fra Dreamon-debutskiva "Dreams Come True", som slippes 25. oktober. Foto: Promo.
«We On» er ferskeste singel ute fra Dreamon-debutskiva «Dreams Come True», som er ute nå. Foto: Promo.

Dreamon har vært hypet som Norges nye hiphop-håp en stund, og panelet var enige om at det er med det ferske albumet han virkelig må vise hva han er god for. Da Christine spilte den nye singelen, tikket det inn en melding fra en lytter med en klar beskjed til Dreamon: «Please, ikke lek Drake, ‘a.»

Gunnar: – Spot on. Det høres bare ut som en kar som prøver alt for hardt å lage en blåkopi av den nye Drake-singelen.

Marius: – Jeg er i utgangspunktet litt imot det at alle følsomme menn på død og liv skal sammenliknes med Drake, men det er jo veldig vanskelig å komme unna akkurat dét her.

Gunnar: – Hvor ble det av den tiden da man, hvis man var hiphoper i Oslo, skulle stå på Blå med den største boblejakken i lokalet, og være steinhard? Nå skal de være emo og kosete pusegutter hele gjengen. Dette er det kjedeligste som har skjedd siden den forrige Dreamon-singelen.

Marius: – Dette låter jo veldig riktig og proft, på godt og vondt. Det er lett å være enig med Kaveh, som har vært ute og kalt Dreamon en dårlig kopi av amerikanske artister. Det er ikke så mye personlighet her, og jeg føler ikke at han har så mye å si.

Gunnar: – Jeg hadde forventet noe som sparket meg i trynet, men det her er ganske tannløst.

Marius: christinehjerte3

Gunnar (et knust hjerte): christinehjerte1

Hør den nye Dreamon-singelen på YouTube!

Lady Gaga – Do What U Want (feat. R. Kelly)

Rumpecoveret til den nye Lady Gaga-singelen ble behørig diskutert av Christines låtpanel. Foto: Promo.
Rumpecoveret til den nye Lady Gaga-singelen ble behørig diskutert av Christines låtpanel. Foto: Promo.

Lady Gaga har slått seg sammen med den kronisk kåte r’n’b-kongen R. Kelly på sin nyeste singel, og panelet er enige om at det er et uventet samarbeid.

Gunnar: – Litt pute-TV-stemning.

Marius: – De er så langt ute begge to, at jeg ser bare for meg to romvesener som har sex.

Gunnar: Best of both worlds! Det er en veldig forutsigbar galskap i dette. Verdens mest provokative catchphrase og låttitel – «do what you want with my body» – og rumpa til Lady Gaga på coveret. Og så får vi selvfølgelig den utskjelte pedo-r’n’b-sangeren R. Kelly til å gjøre en feature. Det er litt sånn oppskriftsmessig «hvordan skal vi provosere publikum?» Men hei, det er likefullt en kjempegod popsingel.

Christine: – Er det ikke veldig åttitalls?

Marius: – Jo, og R. Kelly har jo dvelt litt ved syttitallet de siste årene, og drevet med stilfull retrosoul. Nå er han tilbake til litt mer grisete omgivelser. Men det er så mange unormale ting her på én gang, at det nesten blir litt kjedelig og nøytralisert på et vis.

Christine: – Konseptet Lady Gaga og R. Kelly fortjener jo egentlig sin egen bedømmelse, og det er jo på mange måter ti hjerter. Men hvor mange hjerter gir dere «Do What U Want»?

Marius: – Dette høres på en måte mer ut som en naturlig R. Kelly-låt enn en Lady Gaga-låt. Den er litt anstrengt til tider, også vokalen hennes.

Gunnar: – Det seiler inn åtte dunkende hjerter fra unge Greve. Alle som hater låten – sorry, dere kommer til å være stuck med den og bli drittlei de neste ukene og månedene. Jeg er enig i mye av det Marius sier, men du kan liksom ikke hate på det.

Marius: hjerte5

Gunnar: hjerte8

Sjekk ut det ferske Lady Gaga- og R. Kelly-samarbeidet på YouTube!

Hva synes du om låtene? Gi oss din mening i kommentarfeltet!