Tone Damli tror dette blir hennes musikkår

Snart slipper hun mer mørk og moden musikk.

– Låta var ferdig i fjor vår, men jeg ville ha flere låter klare før jeg slapp den. Man må jo ha en plan når man gjør comeback, sier Tone Damli.

Første smakebit av artistens nye materiale fikk man under Vixen Blog Awards torsdag forrige uke. I en hvit, glitrende drakt overrasket Damli med låta «Pinnacle». Hun holder kortene tett til brystet, men lettet litt på sløret da hun var gjest hos Christine på P3.

– Jeg har flere låter klare, men vi har ikke bestemt oss når de skal gis ut enda. Dette blir mitt musikkår, sier Damli.

Mødre med håndjern

Forrige gang 28-åringen slapp musikk var i 2014 da hun ga ut juleplata «Di første jul», ei plate dedikert til dattera Billie. Med tekstlinjer som «Tie me up and then throw away the keys» er «Pinnacle» noe ganske annet.

– Jeg tror alle mødre har en liten drøm om å bli «tied up».

– Jeg tror det er viktig med ytterpunkter. Juleplata passet livssituasjonen jeg var i da. Jeg var mor, og det har jeg tenkt å fortsette å være, men nå måtte jeg gjøre noe nytt, sier Damli, som mener hennes nye lydbilde er mer mørkt og modent enn før.

Damli kan avsløre at favorittlinja er «We can play/Cover my eyes/Show me pain». Om teksten er inspirert av egne erfaringer, ville artisten derimot ikke avsløre.

SE TONE DAMLI I LØRDAGSRÅDET: Naken i kollektiv – hvor går grensa?

– Jeg tror alle mødre har en liten drøm om å bli «tied up», sier Damli og ler. Men mer enn det vil hun ikke dele.

– Du kan synge om sex eller være fascinert, men hvordan du er privat må du holde for deg selv, sier Damli.

Stjerneprodusent på laget

Det er stjerneprodusent Kid Joki, eller Joakim Haukaas som han egentlig heter, som har produsert låta. 24-åringen har tidligere jobbet med artister som Britney Spears, Astrid S, Gabrielle og Julie Bergan.

Musikkvideoen til låta er regissert av svenske Mats Udd. I videoen ser man Damli med en skadet og blodig hjort på fanget. Kanskje ikke helt det man har sett for seg dersom man har hørt på teksten.

– Videoen sier litt om at man kan tolke en sang slik man vil. Mats bryr seg ikke om tekst, han fikk en følelse da han hørte låta, og det vi ser i videoen er det han hørte, sier Damli.