Topp20 til Bergen

Årets turné avsluttes med en stjernespekket folkefest onsdag 29. juli. Sjekk ut den magfoldige og variert artistlista her.

Satyricon på Hovefestivalen i 2008 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Satyricon på Hovefestivalen i 2008 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Årets turné avsluttes med en stjernespekket folkefest onsdag 29. juli. Sjekk ut den magfoldige og variert artistlista her.

En av de store artistene som skal opptre, er det norske black metal-bandet, Satyricon. Og bandet lover en folkefest.

– Vi skal spille to låter, “The Wolfpack” og “Black Crow On A Tombstone”, og kommer til å kjøre på like hardt som vi gjør når vi spiller en fullstendig konsert, noe som pleier å være svært energisk. Jeg håper publikum vil ta del i den opplevelsen sammen med oss, sier vokalist i Satyricon, Sigurd Wongraven til P3nett.

Her kan du se flere videoer og lese om da Topp20 inntok Stavanger

Yrkesstolthet

Han håper også at de andre artistene vil gi alt under avslutningsshowet for Topp20.

– Jeg håper at artistene som skal opptre har nok yrkesstolthet til å gi alt på scenen. For det burde de ha. Gir de alt, tror jeg det kommer til å bli en folkefest, men det er viktig å huske at det krever innsats både fra artistene og publikum. Det funker ikke å gjøre det halvhjertet.

Les alt fra Topp20-showet i Trondheim her

Wongraven har selv også noen favoritter som skal opptre under showet.

– Paperboys og BigBang tror jeg kommer til å gjøre en bra figur på scenen, så de ser jeg fram til å få med meg.

Festivalkjør

For øyeblikket er Wongraven hjemme i Oslo på sommerferie, noe som også betyr spillefri for Satyricon. Men det er ikke lenge siden bandet hadde et hardkjør på festivalfronten.

– Vi begynte tidlig i år. Festivalkjøret på kontinentet starter litt tidligere enn her hjemme, så i mai og utover spilte vi 2-3 festivaler i uka, avslutter Wongraven.

Se deler av musikkvideoen til “Black Crow On A Tombstone”

Turnéen ble sparket igang i Oslo, deretter stoppet den innom Stavanger, etter det var det Trondheim som  sto for tur, og nå er det altså Bergen som får ansvaret for å dra i land avslutningsfesten.

Les alt om galskapen fra Topp20 i Oslo her

Flere dyktige og profilerte norske artister dukker opp, og du kan se frem til en fullspekket festkveld med blant andre:

Satyricon
Bigbang
Paperboys
Erik & Kriss
Jaa9 & OnklP
Tone Damli Aaberge
Alex and The Young Dudes
Pauline
Yohanna
AF1
Eva and the Heartmaker
Donkeyboy
Samsaya
Chris Lee, Joddski og OnklP

God stemning

Det er en mangfoldig og variert artistliste som stiller på scenen i Bergen. Arrangementet er gratis for publikum, og om du skulle bli forhindret i å delta, kan du høre konserten direkte på NRK P3.

Showstart er satt til kl. 18.30, så skru på radioen og få med deg noe av det beste musikknorge har å by på live i sommer. Siri Knudsen, fra Kompani Knudsen, er konferansier, og Benedicte fra Topp20 vil være backstage med artistene.

I P3s fotoalbum kan du se bilder fra Topp20-konserten på torget i Trondheim

Oslo, Stavanger og Trondheim bød på knallvær, god stemning og digg musikk. Er værgudene med på notene også denne gang, ligger alt til rette for en festkveld av de helt store på onsdag 29. juli i Bergen.

Se bilder fra Topp20 på Rådhusplassen i Oslo i P3s bildegalleri under