Topper tidenes første Spotify-liste

Daft Punk er øverst på tidenes første offisielle liste fra Spotify, med låta «Get Lucky».

Daft Punk gjør stor suksess med den nye hitlåta «Get Lucky». Låta er på vei til å bli årets mest solgte i Storbritannia og topper nå tidenes første globale hitliste fra Spotify.

De 15 mest populære låtene i Spotify globalt siste uke. Foto: Skjermdump.
De 15 mest populære låtene i Spotify globalt siste uke. Foto: Skjermdump.

«Get Lucky»

Det var trolig bare et tidsspørsmål, men nå har Spotify lansert sin egen offisielle hitliste. Hver mandag blir listene oppdatert med de 50 låtene som er mest strømma i deres tjeneste, både globalt og for hvert av de 28 landene der tjenesten er aktiv.

På den aller første utgaven av lista er det Daft Punks «Get Lucky» som troner øverst, foran Macklemore & Ryan Lewis som har både andre og tredjeplassen med henholdsvis «Cant’ Hold Us» (feat. Ray Dalton) og «Thrift Shop» (feat. Wanz).

Ifølge de som holder styr på de offisielle salgslistene i Storbritannia, The Official charts Company, er også Get Lucky i ferd med å bli årets mest solgte på de britiske øyer. Foreløpig er det kun Justin Timberlakes «Mirrors» som har solgt mer.

Det er ikke første gang Daft Punk stjeler overskriftene med denne låta. Da den ble sluppet i forrige måned ble den til den låta som er blitt strømma flest ganger på én dag i Spotifys historie.

Passenger (Mike Rosenberg) er mest spilte artist i Spotify av norske brukere siste uke. Foto: Promo.
Passenger (Mike Rosenberg) er mest spilte artist i Spotify av norske brukere siste uke. Foto: Promo.

Dette er første single fra albumet Randon Access Memories som kommer denne uka, og som er venta å bli den mest pålytta langspilleren i Spotify i år.

Passenger er pop i Norge

Om man stiller om lista til å vise hva som er mest populært i Norge akkurat nå forteller lisa at det er Passenger som er mest strømma siste uka, med låta «Let Her Go», mens Zara Larsson er på andreplass med 2Uncover» og Pink innehar tredjeplassen med 2Just Give Me A Reason».

På den norske lista må man ned til femteplassen for å finne Daft Punks «Get Lucky».

Spotify ønsker også å vise fram hvilke låter som er mest delt. I lista Social 50 får man se hvilke 50 låter som siste uka er blitt mest sendt fra brukere til andre brukere i sosiale nettverk. For Norges del er dette akkurat nå Erik Søftelands «What It Feels Like», foran Pegboard Nerds’ «Razor Sharp» og «Day One» av Rupert Pope og Giles Palmer, fra samleplata Glory Pop.

Hør på de mest populære låtene i Spotify her: