Tør du å delta i The Spiral?

Publikum skal løse mysteriet i høstens interaktive storsatsing på NRK

The Spiral er et internasjonalt og interaktivt nettkonsept der seerne skal løse oppgaver og være med på å utforme hva som skjer i en historie om seks forsvunne malerier. Det hele tar utgangspunkt i en tv-serie som handler om den beryktede gatekunstneren Arturo og hans kunstnerkollektiv i København. Gjennom fem episoder følger vi kunstneren etter han har utført sitt mest ambisiøse stunt – nemlig å stjele seks verdenskjente malerier fra museum i seks europeiske land.

Og det som er så spesielt med denne serien? Du kan være med på bestemme innholdet, for dette er nemlig ikke en vanlig tv-serie: De seks maleriene har allerede forsvunnet fra sine respektive museer i virkeligheten, og det er din oppgave å dem.

Les også: Festet i tre dager før innspilling

The Spiral: tv-serien.

i The Spiral finner vi en rekke store stjerner fra de andre europeiske landene som sender serien. Victoria Winge, kjent fra Reprise og Fritt Vilt spiller den norske Ella som er en av kunstnerne i Arturos kunstnerkollektiv i København. Sammen med henne finner vi også Nils Jørgen Kaalstad, mest kjent fra de norske filmene Fatso og Sønner. I serien møter du også svenske Tuva Novotny kjent fra Smala Sussie, Jalla Jalla, og sist sammen med Atle Antonsen i «Dag» Tv-serien sendes på tv i Sverige, Finland, Danmark, Nederland og Belgia.

Serien har premiere 2. september kl 21.40 på NRK 1 og her på P3.no

Dette er The Spiral: spillet

I dag lanseres nettsiden thespiral.eu. Dette er nettsiden hvor du som seer kan være med å finne maleriene som har blitt stjålet fra store europeiske museer.

I Nasjonalgalleriet i Oslo er det for eksempel nå tomt der hvor litografiet «Selvportrett» av Edward Munch brukte å henge.

Gjennom spillet på nettsiden skal du opparbeide deg poeng for å kunne klikke rundt på det europeiske kartet for å finne maleriene. For å få poeng må du spille ulike spill eller laste opp din egen hverdagskunst. Ettersom spillet går sin gang vil også store mengder kunstverk vokse frem ettersom spillerne må sanke poeng. Disse kunstverkene kan ses på P3s nettsider.

Dette er nemlig ikke en vanlig tv-serie. De seks maleriene kommer til å forsvinne fra sine respektive museer, og det er din oppgave som seer å finne disse maleriene.

Her kan du se litt om hvordan spillet foregår

Gatekunst på P3

P3 er en av aktørene som er med på det store spillet rundt The Spiral. P3.no kommer til å fokusere mye på gatekunst fremover med featuresaker og videoportretter med og om store norske gatekunstnere. P3 vil også ha dedikerte bloggere som følger utviklingen i serien – og spillet.

Vi vil at du skal hjelpe oss med å dele den beste gatekunsten med det norske folk, så hold øynene åpne, og hvis du finner noe som er verdt å dele, bruk hashtaggen #gatekunst på Twitter og Instagram, så presenterer vi de her på vår nye The Spiral-side her på P3.no. Siden vil være oppe i løpet av uken.

[instapress tag=»gatekunst» piccount=»6″ size=»200″ title=»1″ effect=»fancybox»]