Trenger du råd?

Siri inviterer til ekstraordinært Lørdagsråd.

Trenger du råd om hva du skal gjøre for å bli kvitt den plagsomme stalkeren din? Eller hvordan fortelle kjæresten at han egentlig ikke er så morsom som han skal ha det til? Har du et dilemma eller en knipe du vil ut av? Lørdagsrådet hjelper deg.

Sommeren er over oss, og for Lørdagsrådet betyr det at det på lørdag er siste sending før sommeren.

For å «feire» Lørdagsrådets siste sending for sesongen har Siri invitert alle de tidligere rådgiverne til å spise, drikke og gi noen gode råd. Både Sigrid Bonde Tusvik, Eirik Solbakken, Hans Olav Brenner, Maria Mena og Henrik Thodesen vil stå klare til å løse dine problemer.

Trenger du hjelp? Send inn ditt problem til Lørdagsrådet her!

Lørdagsrådet kjører på med felles sending med flere rådgivere. (Foto: Lørdagsrådet)
Lørdagsrådet kjører på med felles sending med flere rådgivere. (Foto: Lørdagsrådet)

Problemløserne

På lørdag vil to og to rådgivere bli plukket ut til å gi råd, før de kastes ut igjen og et nytt tilfeldig sammensatt par skal inn i ilden.

– Det blir mat og drikke til alle på pauserommet, noe jeg tipper vil påvirke stemningen ettersom folk blir bedre kjent. Det nærmer seg jo fellesferie, og showbiz-fellesferien kan man vel si at allerede er i gang. Vi blir en liten gjeng, neste år blir vi antagelig flere, og hvem vet – om 5 år er vi den nye Aschehougs-festen!

Lørdagsrådet får alt fra de minste til de mest innviklede problemene.

– Jeg liker best de problemene som bare er litt kinkige og som kan virke som bagateller, men som sier noe mer om noen. Jeg husker godt dette paret. Dama ringte inn og var irritert på typen som hadde vært hjemme hele dagen, men da hun kom hjem etter å ha jobbet overtid og var fryktelig sliten, så hadde han ikke laget middag. Morsomt eksempel på at den som ber om hjelp og som ønsker sympati på vegne av sin udugelige andre halvdel. Ikke alltid får han eller hun det de vil.

Hør klippet her:

Hvem skal lage middag

Maria Mena er blant rådgiverne som vil gi deg hjelp i Lørdagsrådet. (Foto: Scanpix)
Maria Mena er blant rådgiverne som vil gi deg hjelp i Lørdagsrådet. (Foto: Scanpix)

Hobbypsykologer

Siri og resten av rådgiverne bedriver rollen som hobbypsykologer. Det hender støtt og stadig at folk som har fått råd kommer tilbake med et nytt problem som har oppstått etter et råd, eller at de gir tilbakemelding på om rådet har fungert eller ikke.

– Jeg har drevet med mye forskjellig innen underholdning, men endelig føler jeg at det jeg driver med har et viktig innhold. Det er en unik mulighet til å gi noen signaler, belyse ting man vil si til verden, være et forbilde,og ja – pompøst som det høres ut – få andres liv til å bli litt bedre.

Siri understreker at alle rådgiverne er fine på hver sin måte, og at de alle har noe å bringe til bordet. Mellom rådgiverkonsultasjonene kan det oppstå en fin friksjon, og det liker Siri. Et eksempel er kynismen til Sigrid Bonde Tusvik, som møter Hans Olav Brenner sin romantiske tilnærmelse på livet. Det er også viktig å kunne gi av seg selv.

– Heldigvis husker jeg nesten alt fra min egen ungdomstid og unge voksne liv (som jeg fortsatt er midt i), og er ikke redd for å dele fritt av egne erfaringer og innerste tanker.

Siri Kristiansen hjelper deg med dine problem. (Foto: Rashid Akrim, NRK)
Siri Kristiansen hjelper deg med dine problem. (Foto: Rashid Akrim, NRK)

Sommer-spesial

Sitter du her nå med en klump i halsen og fortvilelsens tårer i øynene for at du ikke får høre Lørdagsrådet i sommer? Fortvil ikke!

Lørdagsrådet kommer til å gå hele sommeren, men kun som en sommer-spesial bestående av repriser.

Rådet er på plass i nesten samme form etter sommeren, fra 09-12. Men noe nytt for sesongen blir det: rådgiverene vil være i studio hele sendingen, altså fra 09-12. Det vil også komme inn nye rådgivere.

Lørdagsrådet ønsker deg god sommer, og avslutter med felles sending nå på lørdag fra 09-12 på NRK P3.