Spørsmål vi trenger svar på i andre sesong av Heimebane

Noe rart er i ferd med å skje, og vi kan ikke late som ingenting lenger.

Adelina Ibishi er programleder i Norske Tilstander på P3, og er stor fan av TV-serien Heimebane. Her prøver hun å snike seg med i en episode filmet i Trondheim. (FOTO: Privat)

I mai 2018 satt jeg på bussen i Trondheim da jeg plutselig fikk øye på Ane Dahl Torp og et kamerateam utenfor en kafe i sentrum. Selv om det absolutt ikke var stoppet mitt, så var min første reaksjon å løpe ut av bussen og sette meg like i nærheten av Ane Dahl Torp og kameraene i håp om at jeg kanskje kunne synes i to bittesmå sekunder i en av mine favorittserier: Heimebane.

Ah, Heimebane. Serien som i sin første sesong så fint knyttet sammen sport, relasjoner og likestillingskamp. Den fikk meg til å gråte hver eneste søndag der jeg satt foran tv-en og var et fyllesjukt, emosjonelt vrak. Serien hvor vi alle heiet på den kvinnelige fotballtreneren Helena Mikkelsen, på den unge fotballspilleren Adrian Austnes, og på «underdogsa» i eliteserien: Varg IL.

Jeg ble dessverre klippet ut av scenen i Trondheim, men det er kanskje det minste problemet i sesong to. For sakte, men sikkert har det dessverre sklidd mer og mer ut, dette dramaet i Ulsteinvik. Evnen til å ta opp samfunnsaktuelle temaer i første sesong ser ut til å ha blitt en tvangstrøye i den andre, for her er det mange ting som skal med: homofili i idrett, gutters rolle i dagens samfunn, abort, distriktspolitikk – lista er lang, og jeg er nesten forundra over at Israel/Palestina-konflikten ikke har blitt nevnt tilfeldig i en eller annen samtale ved en kaffemaskin ennå.

Og siden det bare er to episoder igjen av denne suppa av løse tråder kalt sesong to, er det på tide å stille noen spørsmål vi faktisk trenger svar på – og det raskt!

1. Hva er sjela til Varg?

La oss begynne med det mest grunnleggende. Alle snakker om sjela til Varg, men HVA er den? ?

2. Er kona til Tor Mikkel Wara egentlig fra Nærelven?

… De elsker i alle fall å herpe ting og skape helvete i den oppdiktede lille byen (jada, vi vet at hun ikke er dømt). Episoden hvor Varg reiser til Nærelven for å spille cupkamp er den rareste fremstillingen av distrikts-Norge noen sinne. Og jeg er fra Sarpsborg, så jeg kan en ting og to om distriktene. Jeg har mange spørsmål knyttet til episoden: Hvorfor var det ikke politi der? Hvorfor snakket de som drev hotellet spansk? Og hva skjer med flørten til Aron som kom kjørende på traktor, ser vi noe mer til henne? Utdyp.

3. Hvor mye tid bruker Nils på å se på Jordan Peterson-videoer på YouTube?

På en fest i Ulsteinvik viser plutselig nerden Nils en helt ny side av seg selv. Gutten som blir friendzonet av de fleste jenter er offisielt forbanna. Årsaken er samfunnet, damer, og damer i samfunnet. Vi kan ikke bare få vite sånne ting og gå videre og late som ingenting!???

Dette er forresten Nils:

Les mer om han her.

Youtube-fenometet Jordan Peterson forklarer meningen med livet for menn:

4. Hvorfor mistenker alle at alle er homofile?

Vi har skjønt at sesongens store tema er homofili, men det er jo litt spesielt at alle mennene i serien konstant ser ut til å vurdere hvorvidt alle rundt seg er homofile? Det begynner å bli rart.

5. Hvor er Mons???

En av de beste karakterene er sporløst forsvunnet uten at noen prater om det! ? Jeg vet dere i Heimebane sikkert vil at vi skal tro at Mons har reist til Oslo for å streike for klimaet eller at han holder foredrag om hvor viktige vaksiner er, men det tror vi altså ikke. Få Mons tilbake, og det sporenstreks.

Nader Khademi i rollen som Mons i Heimebane. En fotballspiller som ofte har rare og morsomme kommentarer på lur. Og som nå er dypt savnet av Adelina i serien. (FOTO: NRK)

6. Hvorfor er egentlig Camilla så sint på moren sin?

Er det egentlig noen som husker det? Sånn på ekte?

Ane Dahl Torp og Emma Bones spiller mor og datter i tv-serien Heimebane.

7. Jøss, er det ikke stress å være kvinnelig fotballtrener lenger? ?⚽️

Husker dere for ett år siden da Helena Mikkelsen ble seksuelt trakassert og fryst ut av fotballmiljøet? Det er bare sååå sesong 1! Helena har mange problemer om dagen (datteren hennes er blant annet forbanna), men å være kvinnelig trener i en mannsdominert fotballverden er tydeligvis ikke et av dem.

8. Skal det ikke være fotball i en fotballserie?

Nå er jeg ingen fotballekspert, men bør det ikke spilles litt fotball i en serie som handler om fotball? Bare kaster det ut der.

John Carew og Ane Dahl Torp spiller assistenttrener og trener i Heimebane. (FOTO: NRK)

Det skal også nevnes at det er noen positive ting med Heimebane sesong to. Profileringen av drikken Baileys for eksempel. En utrydningstrua alkoholholdig drikk som de fleste forbinder med Charterfeber, men som absolutt fortjener en ny sjanse blant folket.

Nå gjenstår det kun to episoder av denne sesongen. To(!) episoder skal samle alle de løse trådene sesongen har bydd på hittil. Om ikke annet blir det iallfall et sinnssykt kappløp mot klokka idet trådene samles.

Hvis det skulle bli like dårlig tid til å planlegge tredje sesong som det muligens har blitt i forkant av denne sesongen, har jeg også noen forslag til videre handling:

Varg IL drar på sponsa Norwegian-tur til Dubai. Boeing 737 Max 8-flyet styrter dessverre, men de overlever – og havner på en øde øy…

Helena blir kidnappa av sin onde tvillingsøster Telena, som tar over jobben og livet hennes.

Nerden Nils starter en YouTube-kanal om sitt liv som incel på bygda

Se hvordan det gikk da Adelina prøvde å snike seg inn i en Heimebane-episode: