Trommet i gang festen

Se video fra da trioen DRUMS banket i gang festen på Rådhusplassen!

Festen på Rådhusplassen fredag kveld ble satt i gang av tre meget habile trommeslagere. Ikke noe gitarer, ikke noe vokal – dette var en renspikket seanse hvor slagverket ble hyllet av den ferske trioen DRUMS.

Følg VG-lista Topp 20 direkte her!

Trommeslagerne i DRUMS har forskjellige bakgrunner: pop, soul, funk, rock og metal. Trioen, som består av Kim Ofstad (D’Sound, Madcon, Element), Tarjei Strøm (Ralph Meyerz, Datarock, MGP) og Jan Axel “Hellhammer” Blomberg (Dimmur Borgir, Mayhem), går under det ekstremt konkrete navnet DRUMS.

Fra Queen til metal

Sporet som sto på menyen heter, ikke overraskende, “We Love Drums”. Moroa kan du se i videoen øverst i saken. Seansen startet Queen-aktig, så beveget de seg mot hiphop-verdenen, og trioen avsluttet med metalbanging de luxe. Det startet “publikumsvennlig” i begynnelsen, for så bli brutalt på slutten.

P3 tok en kjapp prat med Kim Ofstad, hjernen bak prosjektet, om hva slags tanker han har rundt samarbeidsprosjektet.

Hvorfor ville dere spille sammen med hverandre? Ren awesomeness?

– Ideen var min – jeg hadde lyst til å fremføre noe dritfett som bare besto av trommer. Ikke noe vokal, ikke noe gitar. Dermed ble det til at jeg fikk med meg to kule trommiser: Tarjei har en veldig positiv utstråling og Hellhammer er the real shit. Jeg har aldri vært sjangerinteressert, men jeg og Hellhammer, som er en legende, har alltid hatt en gjensidig respekt mellom oss. Vi snakker ikke musikk, vi spiller musikk. Det er awesomeness, som du sier.

– Finnes ikke noe kulere enn VG-lista

Å spille på sånn gig – hvor kult er det på en skala fra en til elleve?

Jeg har vært med på VG-lista Topp 20 før, så jeg visste hvordan det føles. Men det å kunne spille trommesolo – det finnes ikke noe som er kulere enn det. Som trommeslager så det er mest heftigste man kan gjøre. Vi er helt i hundre – det å bange utover mot Oslofjorden er utrolig. Det handler om den beste musikken, og en tre minutter lang kul greie – med trommesoloer fra trommeslagere fra forskjellige sjangre – utgjør det beste fra alle verdener.