Se Lørdagsrådets spesialsending

Under Lørdagsrådets spesialsending kom Trond-Viggo tilbake til Samfundet.

På torsdag (6. oktober) løste Trond-Viggo Torgersen, Tore Sagen, Live Nelvik, Lise Karlsnes og Siri Kristiansen problemer i Storsalen på Samfundet i Trondheim. Men det var den eldste i panelet som fikk den varmeste velkomsten. Jubelen sto i taket da den folkekjære barne-tv-onkelen kom ut på scenen.

Se Lørdagsrådet i reprise øverst i saken og under ser du da Trond-Viggo fremførte “Tenke sjæl”:

Fremdeles kroppsfiksert

Trond-Viggo er kanskje mest kjent for sin serie om kroppens krinker og kroker, og brukte mye av sin tilmålte tid på å undre seg over magens evne til å kaste opp. – “Hvordan får den det til? Hvordan kan den gå fra å ta i mot mat til å hive den opp igjen? Det blir som om tissen skulle begynne å suge opp ting!”

Det var i det hele tatt mye kroppsfokus. Tore Sagen konstaterte blandt annet at Abid Raja ikke har rumpehull.

Men selv om latteren satt løst så ble det også tatt opp mer alvorlige tema.

Trond-Viggo og stundentene

Trond Viggo er glad i Samfundet i Trondheim, og har tidligere hatt et eget stand up-show i Storsalen som ble sendt på NRK i 2003 og 2005. Han er glad for å være tilbake i den store runde salen som han har tilbragt mye tid i.

– Jeg er jo forferdelig glad i det stedet, det har en veldig fin sal som er et slags sus over seg. Det er alltid god stemning der, og det virker som om folk har lyst til å ha det hyggelig. Ikke bare på grunn av ølet, men det virker som om det alltid er feststemning der. Jeg gleder meg veldig til å være der, også har vi med oss folk som er veldig glad i å prate med studenter.

Kanskje Flode er en av grunnene til at studentene er så glade i Trond-Viggo? (Foto: NRK)

Se Trond Viggo og Samfundet i nett-tv

Hvorfor tror du studentene er så glade i deg?

– Jeg vet ikke, jeg har vært på Chateau Neuf når det er ukestart, og det er noe eget med studenter. Jeg er jo litt studentaktig, og da opphører aldersforskjellen.

Hvordan da?

– Jeg er kjempenysgjerrig, og klar over at det er veldig mye jeg ikke kan. Jeg kjenner jo på at jeg kan noe, samtidig som jeg ikke skjønner noe som helst, og det er jo ganske studentaktig.

Må ta mange hensyn

Lørdagsrådet svarer på alle typer spørsmål som lyttere sender inn: “Hva skal jeg gjøre når mamma ikke kommer overens med den nye kjæresten min?” “Skal jeg studere i hjembyen hvor jeg kan holde kontakten med vennene mine eller skal jeg flytte?” Det er akkurat slike spørsmål som trond Viggo tidligere har svart på i Lørdagsrådet.

Han deler gjerne noe av kunnskapens sin selv om han til tider er usikker på hva akkurat den består av.

– Som lege og coach, som jeg jo er, må man se på alle aspekter fordi man har ganske mye ansvar for det man sier. Det som er bra denne gangen er at det ikke er bare meg som er rådgiver. Da må man ta veldig mange hensyn. På torsdag kan vi ha en dialog med de som kommer med dilemmaene sine, fordi når vi har sendinger er det ofte vi har lyst til å spørre dem om litt flere ting.

Trond Viggo var rådgiver i Lørdagsrådets spesialsending på Samfundet sammen med Live Nelvik, Tore Sagen, Siri Kristiansen og Lise Karlsnes.

Tore, Live, Trond-Viggo og Lise skal løse problemer i Trondheim under UKA sammen med Siri i Lørdagsrådet. (Foto/Kollasj: NRK P3)
Tore, Live, Trond-Viggo og Lise skal løse problemer i Trondheim under UKA sammen med Siri i Lørdagsrådet. (Foto/Kollasj: NRK P3)

Hva er det du føler deg mest kyndig til å svare på?

– Jeg er har jo truffet mange mennesker gjennom jobben som lege, og det gjør at man får et unikt innblikk i mange forskjellige folk. Jeg har mye ulik og annerledes erfaring enn hva de andre i rådet har, så når det gjelder ting som er veldig spesifikt for vår tid må jeg sjekke med de andre. Det store underet for meg er jenter. Hva de tenker på og hvordan jentegjengene fungerer. At det går an å ha en slik mobbekultur på den ene siden og samtidig være så intime på den andre siden undrer meg.

Det store underet for meg er jenter. – Trond Viggo Torgersen.

Når man tenker på Samfundet og Trond Viggo hører man kanskje sangene “Puss Puss så får du en suss”, og “Tenke Sjæl”. Hvilken av disse låtene har betydd mest for deg?

– Det er nok “Tenke sjæl”. Den er jo skrevet ut fra min egen smerte, og den grusomme oppdagelsen om at man er mer alene når man er voksen. Den ekle følelsen av å måtte klare seg helt selv, noe som gir både glede og styrke. “Puss puss” gir meg en annen tanke i hodet. Nå synger jeg den for barnebarna, og det deilige er jo at de ikke vet hvor sangen egentlig kommer fra, ler Trond Viggo.

Showet ble laget i samarbeid med UKA og Student-TV.

30 Responses to “Se Lørdagsrådets spesialsending”

 1. Anonym

  Godt å se at det igjen er utelokkene folk fra oslo som kommer til trondheim for å ta seg av  underholdnings jobben..slikt oser det mangfold av,Oslo er best f….. the rest.

  • Lars Martin Jensvoll

   Fjollete kommentar. Hvis “Oslo var best, f… the rest” så hadde de vel ikke giddet å komme til Trondheim? Tore og Live er morsomme programledere i NRK, Trond-Viggo er fast gjest i Lørdagsrådet fra før og med seg har de fått Lise Karlsnes, av en eller annen grunn. Greit, de kunne sikkert pakket en trønder inn i panelet, men er ikke hensikten å lage best mulig underholdning selv om man ikke nødvendigvis “representerer” Trondheim? Jeg studerte fire år i Trondheim, og sist jeg så Trond-Viggo satt han i Storsalen i en sofa fra IKEA med Are Sende Osen (trønder) og svarte på spørsmål.

   Hvis du mener kvotering av trøndere til humor-scenen på Samfundet er viktigere enn å tilby god underholdning til de fremmøtte så vil jeg anbefale deg å engasjere deg i Samfundet for å få gjennomslag for dine meninger der (men jeg tipper du blir nedstemt). Usaklig sutring i kommentarfelt bærer sjelden frukter.

 2. Jaaa Daaa

  Lise Karlsnes? De burde heller fått inn Bjarne Brøndbo.