Trøndertrøkk

– Vi spiller en multihybrid av hardcore, rock og pop, sier Jack Dalton. Last ned Ukas Urørt gratis her.

Jack Dalton er Bjarne Lutnæs Olafsen, Jimmy Nymoen, Ørjan Langnes og Tom Andre Hånsnar
Jack Dalton er Bjarne Lutnæs Olafsen, Jimmy Nymoen, Ørjan Langnes og Tom Andre Hånsnar

– Vi spiller en slags mulithybrid av hardcore, rock og pop, med en blanding av clean og screamo-vokal. Det er mye energi og vi gjør det vi føler låter bra, sier gutta i Jack Dalton.

Urørt mener:

”Manhattan?” sprøyter ferskt blod inn i – og forener – det Trondheims musikkscene har vært best på: tungrock og hardcore. Velspilt, småslemt og herlig friskt.”

Hør låta “Manhattan?” her:

http://www11.nrk.no/urort/1.0/track/download/708517.mp3


(Trykk på ‘pil ned’ til høyre i playeren for å laste ned)

MER OM: Jack Dalton på Urørt

Forkjærlighet for MacGyver

– Bandnavnet Jack Dalton er tatt fra den mediokre pilotkompisen til hovedpersonen i tidenes TV-produksjon, MacGyver. MacGyver var en viktig del av hverdagen vår da bandet oppsto i 2006.

Etter litt utskiftninger av bandmedlemmer er det nå Jimmy Nymoen (vokal/gitar), Tom Andre Hånsnar (bass), Ørjan Langnes(gitar) og Bjarne Lutnæs Olafsen (slagverk) som utgjør bandet. En mørk februarkveld i øvingslokalet ble låta “Manhattan?” født.

– Uten å kommunisere verbalt med hverandre begynte vi å spille rundt en idè en av oss hadde kommet med tidligere. Før vi visste ordet av det hadde låta oppstått.

F.v.: Ørjan Langnes, Bjarne Lutnæs Olafsen, Jimmy Nymoen og Tom Andrè Hånsnar  på scenen (Foto: Eivind Vangen)
Jack Dalton på scenen (Foto: Eivind Vangen)

Vokalist Jimmy har skrevet teksten til låta “Manhattan?”, og resten av bandet er ikke helt sikre på hva handlinga går ut på. Siden Jimmy ligger syk og ikke får uttalt seg under intervjuet, prøver de andre gutta å synse litt.

– Vi gir alltid Jimmy full kunsterisk frihet i tekstene og han sier sjelden noe til oss om innholdet. Men om vi skal gjette så handler den helt sikkert om noe dypt og eksistensielt.

Debutskive og turné

“Manhattan?” blir å finne på samleplata Trondheim Calling som kommer i januar. Her skal Jack Dalton og 20 andre artister vise frem bredden til musikkmiljøet i trønderbyen.

De fire gutta planlegger for tida plateslippet til debutskiva “Never mute noise, just turn down sleep”. Den ventes å være fiks ferdig til våren, og på produsentsida har de fått drahjelp fra Peder Jørgensen og Eskild Næss (kjent fra Desperado). Samtidig med dette vil de også legge ut på en omfattende Norgesturné.

Hør smakebiter fra albumet her:

– Våre inspirasjonskilder innen musikkverden går fra Elvis, The Who og Jimi Hendrix, til Refused og …And you will know us by the trail of dead.

– Gjør noe riktig

– Det er alltid veldig hyggelig å bli lagt merke til. Å bli Ukas Urørt er et svar på at vi gjør noe “riktig” når vi lager musikk. Forhåpentligvis vil mange sjekke ut låta og skiva som kommer til våren. Kanskje dukker det opp nye ansikter blant publikum.

De er glad i å sjekke ut andre Urørtband, og nevner Dominic, Elephantine, 22, Like rats from a sinking ship, Pink Robots, Svölk og Call:Vega som sine personlige favoritter.

– Hva er den merkeligste opplevelsen dere har vært borti?

– Etter å ha spilt på Raumarock i sommer, kjørte to av oss opp og ned trollstigen i en 93` Toyota Hiace, lastet til randen med utstyr og dårlige bremser. Definitivt det mest nifse vi har vært utfor.

– En siste appell til folket?

– Norgesturnè til våren! Pant flasker, og følg med på vår Urørtside for utgivelsesdato til skiva vår.

Hør også intervjuet med Jack Dalton i onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23.