Tvitre deg til topps

Har du et indre ønske om å bli miss Universe, men strekker ikke helt til? Da har Twitter et godt alternativ.

Kanskje du blir kåret til Mr. eller Ms. Twitter? (Foto: Mauricio Lima, AFP PHOTO).
Kanskje du blir kåret til Mr. eller Ms. Twitter? (Foto: Mauricio Lima, AFP PHOTO).

Har du et indre ønske om å bli miss Universe, men strekker ikke helt til? Da har Twitter et godt alternativ.

Det sosiale nettstedet Twitter.com er i gang med en morsom og litt parodisk konkurranse. Du kan bli den nye mr. eller ms. Twitter Norge.

Du trenger hverken utseende, sjarm eller mange følgere på Twitter for å være med i konkurransen. Det eneste du trenger er mange klikk. Du kan gå inn og stemme på din kvinnelige og mannlige favoritt, og det er fullt mulig for alle med en Twitter-profil å bli med på konkurransen.

Kjendiser i teten

I skrivende stund ligger «BasiclyHer» på en førsteplass blant jentene med 221 stemmer, imens guttefavoritten er «ArnsteinLarsen» med 248 klikk.

Radiojournalist og programleder Trine Grung er også å se på jentelisten, men med bare 57 klikk holder det ikke til toppen. Også musiker Bjørn Eidsvåg prøver å nå toppen og har håvet inn 32 klikk.

Poppis på twitter

Om det er nerdefaktoren eller profilbildet som er forutsetningen for klikkene er uvisst, men om du vil bli populær på Twitter har du sjansen nå.

Den desidert ivrigste Twitter-brukeren er og blir Ashton Kutcher som ble den første personen i verden med en million tilhengere. Lenge var Barack Obamas profil på Twitter den som hadde flest tilhengere, men dette er langt fra tilfelle lenger.

13.april la den amerikanske skuespilleren ut en video på internett, der han virket overrasket over å ha over 800.000 tilhengere på Twitter.

Når han 3 millioner?

Ashton Kutcher hadde også merket seg at han bare hadde 50.000 færre tilhengere enn CNNs Twitter-profil. Og da startet snøballen å rulle. I videoen forteller Kutcher at dersom han når en million tilhengere før CNN, så skal han ringe på døra til CNN-eier, Ted Turner, for så å løpe avgårde.

Ashton nådde en million følgere før CNN, og har den dag i dag 2,982,467 fans «hengende» etter seg på det populære nettstedet. Se hvordan Ashton Kutcher reagerte da han fikk en million følgere på Twitter.

Les også: Kina har blokkert sosiale medier som Twitter.

Twitter.com er et nettsted hvor du kan følge kjendiser, venner og programmer. Nettstedet går ganske enkelt ut på å vite hvor folk er og hva de gjør til en hver tid. Det er utrolig bra promotering for folk som trenger det, og noen av de norske politikerne er ivrige på tvitringa. Man kan for eksempel følge statsminister Jens Stoltenberg, som for øvrig er en ivrig tvitrer, og han er ikke sen med å følge deg tilbake.

Sjekk ut SVs valgkamplåt her.

Visuell premie

Er du blant de 20 guttene eller jentene med flest klikk i mr. eller ms. twitter-konkurransen, får du profilen din med bilde på ”Tweeterwall of fame”. Dessuten kan du konkurrere med andre land om å bli verdens mr. eller ms. Twitter.

Bilde fra Twitter.com
Bilde fra Twitter.com

Stem på ms. Twitter her.
Stem på mr. Twitter her.

Det er seks dager til konkurransen avsluttes, så klikk deg inn og stem frem din favoritt!

Følg NRK P3 på Twitter