Twilight og Wirkola?

– Manuset er dritbra.

Tommy Wirkola gjør det bra om dagen. Hans neste film, Hansel and Gretel: Witch Hunters, kan kanskje skilte med skuespillere fra Twilight.

Etter at splatterkomedien Død Snø gjorde stor suksess på Sundance Film Festival, kom Wirkola i kontakt med Adam McKay og Will Ferrel. Sammen eier de produksjonsselskapet Gary Sanchez Productions, som nå skal produsere Hansel and Gretel: Witch Hunters.

Tommy Wirkola har manus og regi på filmen, som skal være en real grøsserkomedie.

Filmen handler om hva Hans og Grete gjør når de blir voksne. Vi kan regne med å se slakting av hekser på høyt nivå.

Pattinson som Hans?

Mandag 3. mai avslørte MTV at skuespillere fra Twilight-filmene kan være aktuelle for Hansel and Gretel. MTV har nemlig snakket med produsent Adam McKay.

I intervjuet forteller McKay at det har vært kontakt med skuespillere fra den vanvittig populære filmserien.

Tenåringer verden over er hysteriske etter stjernene fra Twilight-universet. Kanskje vil de få se kjekkasen Robert Pattinson ta rotta på hekser på kinolerretet.

Robert Pattinson på premieren av Remember Me i London. (Foto: Joel Ryan, AP Photo)
Robert Pattinson på premieren av Remember Me i London. (Foto: Joel Ryan, AP Photo)

Wirkola bekrefter

Filmpolitiets Birger Vestmo, har snakket med Tommy Wirkola, for å sjekke fakta. Wirkola bekrefter også det McKay sier til MTV.

– Vi har snakket med ganske mange skuespillere. Men ja, vi har møtt noen derfra, sier han.

Wirkola forteller videre at det kunn er snakk om en uformell prat, og at ingenting er bestemt enda. Han kan likevel ikke røpe hvilke stjerner de har vært i kontakt med.

– Jeg spurte produsentene mine om jeg kunne si det. Jeg fikk beskjed om nei, så jeg må vel følge ordrene, sier han til Birger Vestmo.

Wirkola forteller at de ha har jobbet med manuset til filmen lenge, men at de nå er veldig fornøyde.

– Mange agenter har lest manus og likt det veldig godt, og skal gi det til sine klienter. Så langt har dette vært en positiv opplevelse, sier Wirkola.

En utrolig regissør

Det er ikke bare Tommy Wirkola som er fornøyd med manuset. I intervjuet med MTV får Wirkola heftig skryt av Adam McKay.

– Manuset er dritbra. Det er et av mine favorittprosjekter. Wirkola er en utrolig regissør, sa McKay til MTV.

Så da er det bare å håpe at alt går i boks for Wirkola og Hans og Grete. Det er nemlig ingenting som er sikkert enda. Wirkola forteller at det er mye som gjenstår før filmen får grønt lys for produksjon.

– Nå skal vi prøve å finne ut hva det kan koste å lage det her basert på manuset. Hvis vi skal lage den, hvor vi skal lage den, når, også viderde. Men det ser bra ut, sier han.

Wirkolas forrige film, Død Snø, høstet gode kritikker da den kom ut. «En herlig røre, med grusomme grøss, sprøe splatt og morsom morbiditet», sier Filmpolitiets Birger Vestmo om filmen.

Se anmeldelsen av Død Snø her: